ΚοινωνίαΑρχείο

Μεταπτυχιακό από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» (ΜA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning) ξεκινά στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Ελλάδα που αφορά πρωτίστως σε θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γενικά το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών. Επίσης αφορά και σε άλλες ειδικότητες καθώς οι τεχνικές του εφαρμόζονται παγκοσμίως, όχι μόνο στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση αλλά και πολυδιάστατα σε επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τόπους, από την ιατρική (εκπαίδευση ιατρών, απασχόληση, θεραπεία ασθενών) μέχρι την οικονομία και επιχειρηματικότητα (στελέχη επιχειρήσεων, οργάνωση και διοίκηση).

Πρόκειται για ανάπτυξη διαδικασιών βιωματικής μάθησης για πολλά γνωστικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα, διαχείριση ομάδας, συγκρούσεων και επιθετικότητας, ανάπτυξη και διαμόρφωση προσωπικότητας, ανάπτυξη διαπολιτισμικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και εν τέλει δυναμικής επικοινωνίας μέσω τεχνικών της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα ts.uop.gr