ΆρθροΑρχείο

Ο Πόλεμος

Δεν πρόκειται να σας πω εγώ ότι ο πόλεμος είναι τόσο κακό πράγμα, όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν οι φιλειρηνιστές. Κακά τα ψέματα, ο πόλεμος λύνει προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν αλλιώς. Όχι όλα τα προβλήματα ίσως, αφού αυτό που θα κουβεντιάσουμε δεν μπόρεσε να το λύσει. Γνώμη μου είν’ αυτή, δεν είσαστε υποχρεωμένοι να την ασπαστείτε. Όσο λιγότεροι δέχονται την γνώμη μου, τόσο πιο σίγουρος είμαι ότι δεν έχω κάνει λάθος, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Το ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό τώρα είναι το γιατί ο πόλεμος δεν κατάφερε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, της Μ. Ανατολής. Γι’ αυτόν τον πόλεμο συζητάμε. Οι απαντήσεις που βγαίνουν αυτομάτως και αβιάστως είναι οι εξής δύο: α) είτε δεν έχει γίνει ακόμη σωστός, ολοκληρωτικός πόλεμος, είτε δεν μπορούν να βρουν άκρη με την Υπεριορδανία, που δημιούργησαν οι εγγλέζοι φεύγοντας απ’ την περιοχή.

 

Τι είναι τώρα η Υπεριορδανία. Τίποτα! Κατασκεύασμα των εγγλέζων. Αρχικά κομμάτι της Παλαιστίνης, που το απέσπασαν οι εγγλέζοι, που είχαν κυριεύσει εκείνα τα εδάφη από το 1917, και το έδωσαν να το διοικεί ο εμίρης Χασεμίτ Αμπντάλα. Επειδή λοιπόν υπάρχει η Υπεριορδανία, (Ιορδανία σήμερα,) δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις στην Μ. Ανατολή. Την διεκδικούν και οι δύο, οι μεν Παλεστίνιοι επειδή κάποτε, μέχρι το 1917, όπως είπαμε, ήταν δικιά τους, οι δε Ισραηλίτες γιατί αν την πάρει η Παλαιστίνη, έστω και μέρος της, το Ισραήλ θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο πυρά, αν συνεχίσουν να τσακώνονται και τότε. Και γιατί να μην συνεχίσουν; Συνήθισαν πια! 4000 χρόνια έχουμε πόλεμο εκεί κάτω. Καταραμένος τόπος. Κι αν είχε και κοιτάσματα πετρελαίου, θα το καταλάβαινα να τρώγονται σαν τα κακά σκυλιά.

 

Το πρόβλημα είναι σύνθετο! Τι να πούνε οι ΗΠΑτζήδες στον βασιλιά της Ιορδανίας; «Πάψε να είσαι βασιλιάς εσύ και γίνε πολίτης της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ;» Αφού είναι σύμμαχος. Έχει παραχωρήσει βάσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, μόνο την γυναίκα του δεν έχει παραχωρήσει ακόμη, αν και δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όπως εμείς, καλή ώρα. Μεγάλο μπέρδεμα εκεί κάτω, γιατί πρέπει κάτι να ’χουν να τρώγονται κι αυτό το πρόβλημα δεν πρόκειται να το λύσουν ποτέ. Ξέρετε εσείς κανένα πρόβλημα, που να δημιούργησαν οι εγγλέζοι, που να λύθηκε ποτέ; Εγώ δεν ξέρω κανένα! Π.χ. Κύπρος.

 

Διαβάζω στα διάφορα blogs ότι γίνεται γενοκτονία εκεί κάτω. Το γεγονός είναι ότι το Ισραήλ στέλνει πυραύλους και χτυπάει τζαμιά, σχολεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και γενικώς μέρη όπου συχνάζουν άνθρωποι. Θέλετε να πω «κακώς»; Εν τάξει το λέω, δεν έχω πρόβλημα. Μήπως όμως θα πρέπει να εξετάσουμε και το «γιατί»; Γιατί τέτοιοι στόχοι κι όχι άλλοι; Άλλο μπέρδεμα εδώ. Γιατί η Χαμάς έχουν στήσει τα ρουκετοβόλα τους σε τέτοια σημεία και εκτοξεύουν ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Κάτι πρέπει να κάνουν κι οι Ισραηλίτες. Να υπερασπιστούν τα παιδιά τους. Εσείς δεν θα το κάνατε;

 

Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω, άσκοπη αυτή η αιματοχυσία. Απ’ την άλλη όμως δεν πιστεύω ότι οι Ισραηλίτες είναι τόσο τρελοί, μοχθηροί, σατανικοί ή ο,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και να ξεκινάνε ένα ωραίο πρωί να βομβαρδίζουν αμάχους. Ο πόλεμος πρέπει να έχει μια κάποια αιτία, που, πολλές φορές, δεν μας την λένε και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Θέλετε και παράδειγμα, είμαι σίγουρος. Β΄ΠΠ. Πίστεψε ποτέ κανείς ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν ξαφνικά, η Γερμανία γέμισε ξαφνικά, το 1933, με τέρατα, που εξαφανίστηκαν το 1945 και εξαπέλυσαν έναν πόλεμο, να αφανίσουν όλους τους άλλους, για να κυριαρχήσει η Αρία φυλή. Αν το πιστεύετε, είσαστε, τουλάχιστον, αφελείς! Δεν ήταν έτσι! Το επισιτιστικό τους πρόβλημα προσπαθούσαν να λύσουν οι Γερμανοι τότε, (το 1939 δεν είχαν βούτυρο να βγάλουν τον χειμώνα) και η Αρία φυλή, που δεν τεκμηριώνεται πουθενά, ήταν για να τους φανατίσουν, όπως έγινε και στον Τρωικό πόλεμο, που αν έλεγαν στους Έλληνες να πάνε να πολεμήσουν τ’ αδέλφια τους, (και οι Τρώες, Έλληνες ήσαν και πληρούσαν τους όρους που έθεσε ο Ηρόδοτος, πολύ αργότερα, για το έθνος,) για να γίνει ο Αγαμέμνονας πλουσιότερος, μόνο κάτι… πειραγμένοι θα ακολουθούσαν. Τους είπαν όμως ότι τους έκλεψαν την Ελένη, (εκείνη δεν ήθελε να πάει, με το ζόρι την πήραν!) άρα παραβιάστηκαν οι ιερές αρχές της φιλοξενίας και εξεστράτευσαν όλοι πανστρατιά! Τελειώσαμε με τα παραδείγματα.

 

Αν υποστηρίξω ότι οι Ισραηλίτες είναι όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, τότε δεν μένει τίποτα στη θέση του απ’ την θρησκεία που πιστεύετε, γιατί και η Παναγία και οι Απόστολοι Εβραίοι ήταν. Δεν αναφέρομαι στον Χριστό, γιατί θα μου πείτε ότι ήταν γιος Θεού, άρα εξαιρείται. Εν τάξει, το δέχομαι. Πού πάνε όλα τ’ άλλα όμως;

 

Πάμε στους Παλαιστίνιους τώρα. Εκτοξεύουν ρουκέτες από παιδικές χαρές, σχολεία, νοσοκομεία, τεμένη. Εν τάξει, αλλά οι Εβραίοι δεν το ξέρουν αυτό; Το ξέρουν. Τα ραντάρ, επίγεια και ιπτάμενα (awacs), δουλεύουν μέρα νύχτα. Πού θα πέσει ο πύραυλος λοιπόν; Στην έρημο; Δεν θα το πίστευα. Άρα οι ίδιοι δεν σέβονται τα παιδιά τους, γιατί να τα σεβαστούν οι Εβραίοι; Οι ίδιοι δεν σέβονται τους ναούς τους, τα σχολεία τους και τα νοσοκομεία τους. Οι άλλοι θα τα σεβαστούν;

 

Έχω την εντύπωση ότι, για διαφορετικούς λόγους, ισχύει εκεί ο,τι ίσχυε κι εδώ πριν από καμιά πενηνταριά και βάλε χρόνια. Κάναμε τότε πολλά παιδιά, ειδικά στα χωριά, όπου χρειάζονταν εργατικά χέρια. Κι αν τους ρώταγε κανείς, με την ελλιπή ιατρική φροντίδα που υπήρχε τότε, γιατί κάνουν τόσα παιδιά, απαντούσαν: «Ε, θα πάρει κι ο Χριστούλης, θα πάρει κι η Παναγίτσα…» Τα ίδια πάνω-κάτω λένε και στην Παλαιστίνη: «Ε κάποια θα σκοτωθούν από πύραυλο, κάποια θα πατηθούν από τανκ…» Δεν είναι λογική αυτή! Αλλά θέλουν ήρωες και ποιος είναι μεγαλύτερος ήρωας από ένα αθώο παιδί, που δεν έχει ιδέα γιατί πεθαίνει;. Παρακολουθήστε τις κηδείες των νεκρών τους και θα καταλάβετε πολλά. Δεν υπάρχει θλίψη, φανατισμός, μίσος και επιθυμία για εκδίκηση υπάρχει στα πρόσωπά τους, που εξηγεί το γεγονός γιατί οι κηδείες γίνονται με πάνδημη συμμετοχή.

 

Το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από μουσουλμανικά κράτη. Ακούσατε κανένα απ’ αυτά να διαμαρτυρηθεί; Αδελφοί τους μουσουλμάνοι σκοτώνονται στην Γάζα κι εκείνοι… χτενίζονται. Ωραία! Εκείνες οι πολεμοχαρείς οργανώσεις τους (χεζμπολάχ, οι άλλοι ρεζίληδες στο Ιράκ κλπ) τι κάνουν;

 

Δεν ξέρω ποια λύση μπορεί να δοθεί στο πρόβλημα, δεν ξέρω καν αν υπάρχει λύση για να δοθεί. Το ιδεώδες θα ήταν η απομόνωση των εξτρεμιστικών στοιχείων και στις δυο παρατάξεις. Για να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή. Αλλά τότε θα προκύψει άλλο πρόβλημα: Όλοι αυτοί που το μόνο που έχουν μάθει στη ζωή τους είναι να πολεμάνε και να σκοτώνουν τον εχθρό απέναντι, τότε τι δουλειά θα κάνουν;

 

ο θείος Τάκης ή Παναγιώτης Περράκης

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά.                                                         

Και

Του POPEYE bistro, Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπρες.

 

Και στα δύο αυτά μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

 

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου! (Αυτό το τελευταίο σημαίνει {για όσους μπορούν να καταλαβαίνουν ελληνικά,}  ότι οι χορηγοί  μπορεί και να μην συμφωνούν με το θέμα ή με την ανάπτυξή του, δημοκρατικά σκεπτόμενοι όμως, δεν επεμβαίνουν).