ΡεπορτάζΑρχείο

Συντριβή μονοκινητήριου με 2 νεκρούς στη Σπάρτη

Ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σπάρτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές, 52 και 35 χρονών αντίστοιχα. Το αεροπλάνο που είναι ένα ιταλικό υπερελαφρύ αμφίβιο Ι-Α651, έχασε ύψος και κατέπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. 

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή ενός αεροδρομίου το οποίο δεν είναι αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, ενώ αμφίβολη είναι και η ύπαρξη σχεδίου πτήσης. Ο χειριστής και ο εκπαιδευόμενος που επέβαιναν βρήκαν ακαριαίο θάνατο, καθώς το αεροπλάνο έπεσε στο έδαφος με τη μύτη. Παρά το γεγονός ότι αυτού του τύπου τα αεροσκάφη διαθέτουν αλεξίπτωτο το οποίο σε περίπτωση βλάβης ανοίγει και πέφτουν μαλακά στο έδαφος, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, στην προκειμένη περίπτωση εικάζεται ότι άνοιξε από λάθος πριν την πτώση.

Αυτή η μίνι αεροπορική τραγωδία έρχεται ως το κερασάκι στην τούρτα μιας σειράς σοβαρών αεροπορικών δυστυχημάτων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ανά τον κόσμο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και απεγκλώβισε τις σωρούς, ενώ τα σώματα των δύο χειριστών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης.