ΚοινωνίαΑρχείο

Ζητιάνα με ξένο παιδί στο Ναύπλιο;

Απίστευτη καταγγελία έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα σύμφωνα με την οποία αθίγγανη έχει απαγάγει ένα παιδι σλαβικης καταγωγής για να βγάζει χρήματα. Το παιδί εθεάθη σε κεντρικό σοκάκι του Ναυπλίου και ήταν κοιμισμένο με μη φυσιολογικό τρόπο, σαν υπό επήρεια μορφίνης.

Το περιστατικό παρατηρήθηκε από μία τουρίστρια η οποία κατάφερε να το φωτογραφήσει. Το παιδί ήταν καλοθρεμμένο, ακόμη μη μαυρισμένο από τον δυνατό ήλιο, γεγονός που σημαίνει προφανώς ότι το παιδί βρίσκεται λίγο καιρό στην Ελλάδα και ότι έχει κλαπεί πρόσφατα από τους γονείς του. Ιδιοκτήτης απέναντι μαγαζιού λέγεται πως κάτι είπε στην τσιγγάνα, και η τελευταία εντός μισής ώρας εξαφανίστηκε. Η προσπάθεια εύρεσης της τσιγγάνας στο τελευταίο σημείο θέασης της επόμενη μέρα ήτανε αναποτελεσματική. Οι ντόπιοι είπαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρχές δεν εμπλέκονται, και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απομακρύνουν την τσιγγάνα εκτός τουριστικής ζώνης. Οι ίδιοι ντόπιοι προσπάθησαν και στο παρελθόν να ενημερώσουν τις αρχές για παρόμοια περιστατικά χωρίς αποτέλεσμα.

Η τσιγγάνα είναι ηλικιωμένη, εικάζεται περίπου 60 χρονών, πολύ εύσωμη. Οι ντόπιοι δηλώνουν πως το παιδί ήτανε πρόσφατη άφιξη στην πόλη. Η τσιγγάνα δεν είχε θεαθεί ποτέ πριν με αυτό το παιδί και εικάζεται ότι το τελευταίο “αγοράστηκε” ή “ενοικιάστηκε” πρόσφατα. Το παιδί δείχνει περιποιημένο, τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ζωντάνια και έχει καλό βάρος. Είναι πολύ πιθανό ότι έχει κλαπεί από τους γονείς του και τον ψάχνουνε.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις ντόπιες αρχές του Ναυπλίου. Παρόμοιες δηλώσεις και επιστολές έχουν σταλεί στο Συνήγορο του Πολίτη, το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και σε μερικές διεθνείς οργανώσεις που ασχολούνται με την εύρεση χαμένων παιδιών.

Δυστυχώς, χωρίς καμία επέμβαση στη συγκεκριμένη υπόθεση, η τύχη του παιδιού αγνοείται. Κατά βάση, το αγόρι δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης εαν δε βρεθεί εντός μισού χρόνου, γιατί πιθανότατα θα απεβιώσει από υπερδόση μορφίνης ή κάποιας άλλη ουσίας. 

Η καταγγελία όπως εμφανίζεται στη δημοσίευση της Vera Pelyak στην ομάδα “Ребенок-славянин на руках у цыганки в Греции!” Информация на греческом:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782229985161248&set=gm.634899083284132&type=1&theater