ΡεπορτάζΑρχείο

Αποκάλυψη σοκ! Επαιτεία με ξένο παιδί στο Ναύπλιο;

Μία αποκάλυψη που προκαλεί σοκ δημοσιοποιείται τον τελευταίο καιρό στα social media, και αφορά την μικρή κοινωνία του Ναυπλίου. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου εθεάθη σε πολυσύχναστο σοκάκι του Ναυπλίου μία τσιγγάνα, η οποία ζητιάνευε κρατώντας στην αγκαλιά της ένα ξανθό αγοράκι με χαρακτηριστικά που δεν παραπέμπουν σε Ρομά. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για απαγωγή παιδιού Σλαβικής καταγωγής, το οποίο πιθανολογείται ότι αναζητούν οι γονείς του.

Το περιστατικό παρατηρήθηκε από μία τουρίστρια της οποίας της επετράπη -όπως καταγγέλλεται- να το φωτογραφήσει με κάποιο αντίτιμο. Μάλιστα καταγγέλθηκε επίσημα στην ασφάλεια Ναυπλίου στις 11 Ιουλίου 2014, ενώ παρόμοιες δηλώσεις και επιστολές έχουν σταλεί στο Συνήγορο του Πολίτη, το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και σε μερικές διεθνείς οργανώσεις που ασχολούνται με την εύρεση χαμένων παιδιών.

Το θέμα κάλυψε δημοσιογραφικά από την πρώτη στιγμή ο “Αναγνώστης Πελοποννήσου”, προκαλώντας το μεγάλο ενδιαφέρον των αναγνωστών. Πολλοί είναι αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας και λένε ότι καθημερινά η συγγκεριμένη γυναίκα με το παιδάκι ζητιάνευε στον Μεγάλο Δρόμο, κοντά στην πλατεία Συντάγματος.
 

 
Η ηλεκτρονική έκδοση του “Αναγνώστη Πελοποννήσου” επικοινώνησε με την Αστυνομία, η οποία μας ενημέρωσε ότι διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθεί το βάσιμο της καταγγελίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της τσιγγάνας, η οποία έχει εξαφανιστεί, και θεωρείται ότι ίσως να βρίσκεται πλέον εκτός νομού.
 

Το παιδί που πιθανολογείται ότι έχει απαχθεί έδειχνε καλοθρεμμένο, περιποιημένο και ακόμη μη μαυρισμένο από τον δυνατό ήλιο, γεγονός που σημαίνει ότι προφανώς βρίσκεται λίγο καιρό στην Ελλάδα και ότι έχει κλαπεί πρόσφατα από τους γονείς του. Εντύπωση προκάλεσε στους περαστικούς και τα παρακείμενα καταστήματα, ότι το παιδί ήταν συνεχώς κοιμισμένο, δίνοντας λαβή για σχόλια ότι του έχει χορηγηθεί μορφίνη.

 
Σχετικά Άρθρα: Ζητιάνα με ξένο παιδί στο Ναύπλιο