ΚοινωνίαΑρχείο

Το κράτος συνεχίζει να επιβραβεύει τους κλέφτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις

Μία επώνυμη καταγγελία του Σπύρου Καχριμάνη έρχεται να αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη που συνεχίζεται να διαπράτεται με τις αγροτικές επιδοτήσεις, με τις ευλογίες του Κράτους, παρά τις δήθεν εξαγγελίες περί του αντιθέτου:

“Με τη Νέα ΚΑΠ, υποτίθεται, ότι όλοι οι παραγωγοί θα απολάμβαναν μια “Ενιαία Στρεμματική Ενίσχυση”. Όμως το ΥΠ.Α.Α.&Τ., αποφάσισε να “προστατεύσει”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα υψηλά δικαιώματα με δίχτυ ασφαλείας απωλειών έως 30%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει “Ενιαίας Στρεμματικής Ενίσχυσης”, αλλά ο καθένας θα παίρνει ανάλογα με το πόσο καλός ή κακός κλέφτης ήταν κατά την περίοδο διαμόρφωσης των ιστορικών δικαιωμάτων.

Για να αντιληφθούμε τι θα γίνει στην πράξη, αρκεί να αναφέρουμε ότι στα εσπεριδοειδή, υπάρχουν παραγωγοί που απολαμβάνουν 4 ευρώ επιδότηση/στρ. και άλλοι 1.777 ευρώ/στρ! 

Διαφορά που αγίζει το 44.500%.

Με τη νέα ρύθμιση, ενώ θεωρητικά η “Ενιαίας Στρεμματικής Ενίσχυσης” θα είναι περί τα 52 ευρώ/στρ, αυτός με τα 1.777 θα πέσει έως 30%, άρα θα εισπράττει 1.244 ευρώ/στρ και αυτός με τα 4 ευρώ, θα απολαμβάνει περί τα 30. 

Αυτή θα είναι η “Ενιαία” ενίσχυση, ο ένας 30 και ο άλλος 1200 ευρώ.

Με τον τρόπο που το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης προτείνει να μοιράζονται οι επιδοτήσεις με τη Νέα Κ.Α.Π., συντηρείται η μεγάλη απάτη που έχει συντελεστεί με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Η συνέχιση των αδικιών και η επιβράβευση της απάτης, θα είναι καταστροφική για την Ελληνική κοινωνία.

Μια απάτη διαχρονική, που δημιούργησε το υπουργείο και μια κλίκα διαπλεκόμενων συνεταιριστών και η κυβέρνηση δεν τολμά ή δεν θέλει να αποκαταστήσει, παρά την κρίση μου μαστίζει τη χώρα.

Ας φωνάξουμε όλοι για να σταματήσει αυτή η αδικία.” 

​Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας