ΚοινωνίαΑρχείο

Θα ψηθούμε μέχρι το Σάββατο. Τι μέτρα παίρνει ο Δήμος Ναυπλιέων;

Θα ψηθούμε για τα καλά από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο! Ο καύσωνας θα είναι βαρβάτος και μάλιστα είναι η πρώτη φορά φέτος που οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σταθερά πάνω από τους 37 βαθμούς κελσίου για διάρκεια 2-3 ημερών.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Το Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικύνδινων καιρικών φαινομένων αναφέρει:

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα έως και την Παρασκευή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους του 40 και 41 βαθμούς κελσίου.

Σταδιακή πτώση θα υπάρξει από το απόγευμα του Σαββάτου ενώ την Κυριακή θα έχει βορειάδες που θα φτ’ανουν τα 8 μποφώρ.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 35-37 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη, στα ηπειρωτικά του 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 35 – 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα ηπειρωτικά τους 40 και 41, στις Κυκλάδες τους 35 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 38 βαθμούς.

Το Σάββατο, στα δυτικά τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη χώρα τους 38 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Μέτρα για τον καύσωνα από το Δήμο Ναυπλιέων:

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή από αύριο Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Αυγούστου, λαμβάνει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, η αίθουσα πρώην δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο, τo ΚΑΠΗ, όπως και κλιματιζόμενες αίθουσες στις δημοτικές ενότητες Ασίνης, και Μιδέας όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Δήμος Άργους – Μυκηνών:

Αύριο και μεθαύριο (Πέμπτη – Παρασκευή) ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνει πως το Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου θα είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ μέχρι τις 6μ.μ., προκειμένου όσοι πολίτες χρειαστούν δροσιά να βρουν καταφύγιο.