ΠολιτισμόςΑρχείο

Με επιτυχία έκλεισε η αυλαία στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου ρίχνει για φέτος την αυλαία του έπειτα από μια επιτυχημένη περίοδο εκδηλώσεων. Μουσικοί και ερμηνευτές από 7 διαφορετικές χώρες, ορχηστρικά σύνολα, συναυλίες μουσικής δωματίου, χορωδία, παραδοσιακοί χοροί, ομιλίες και παιδαγωγικά σεμινάρια χάρισαν στους ακροατές ιδιαίτερα ποιοτικές και απολαυστικές καλοκαιρινές βραδιές μέσα στο ειδυλλιακό περιβάλλον του κτήματος «Μάνεση».
 

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχώρισαν οι διεθνείς καλλιτέχνες: Benoit Douchy (βιολί), Γρηγόρης Ζαμπάρας (πιάνο),  Μάνια Βλαχογιάννη (τραγούδι), Aristea Caridis (τσέλο), Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο) κ.α. αλλά και ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Τάκη Μανιάτη.
 

«Ο στόχος που έθεσε για τη φετινή χρονιά η 26η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου ήταν να προσφέρει, μέσα από ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα, όσο το δυνατόν περισσότερες και ποικίλες μορφές Τέχνης και Πολιτισμού, συνδυάζοντας αρμονικά το ελληνικό με το ξένο καλλιτεχνικό στοιχείο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους διακεκριμένους  συμμετέχοντες και τους τοπικούς φορείς για την πολύτιμη στήριξη τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια και μέλος της οργάνωσης του φεστιβάλ Μάνια Βλαχογιάννη.