ΆρθροΑρχείο

Με ποιά κριτήρια θα κάνεις τις επιλογές σου, Δήμαρχε Ναυπλιέων;

του Άκη Γκάτζιου

Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου Ναυπλιέων, θα εξασφαλίσουν την επιτυχία ή όχι της επόμενης δημοτικής περιόδου του επανεκλεγέντος Δημήτρη Κωστούρου. Και δεν αναφέρομαι στους συμβούλους. Αυτοί αφορούν τον ίδιο, αφού εκείνος ξέρει ποιοί μπορούν να τον συμβουλεύσουν καλύτερα. Αναφέρομαι στους αντιδημάρχους, στους προέδρους των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και σε όλους αυτούς η δραστηριότητα των οποίων ή η αδιαφορία τους ανάλογα, επηρεάζουν την πρόοδο της πόλης και την καθημερινότητα όλων μας.

Τί να το κάνω, αν για παράδειγμα αντιδήμαρχος της καθαριότητας τοποθετηθεί ο κολητός του δημάρχου ή κάποιος που μπορεί να κατέγραψε ρεκόρ ψήφων στις εκλογές, αλλά είναι άχρηστος και δεν μπορεί να οργανώσει την υπηρεσία της οποίας προίσταται πολιτικά και να ξεβρωμίσει την πόλη;

Τί να το κάνω, όταν ο υπεύθυνος για τα παγκάκια στα Ίρια δεν έχει την όρεξη, τον τρόπο ή την διάθεση να τα αντικαταστήσει και τα αφήνει ξεχαρβαλωμένα μαζί με τα διαλυμένα φωτιστικά απο τα οποία κρέμονται σάπια καλώδια διώχνοντας κάθε ίχνος εναπομείναντος επισκέπτη;

Τι να το κάνω, όταν ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ δεν διαθέτουν τη γνώση, ή την ικανότητα ή δεν ξέρω εγώ άλλο τι, ώστε να έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίζουν τις βλάβες εγκαίρως; Και επιπλέον δεν έχουν καν την ευαισθησία να υποβάλουν την παραίτησή τους μαζί με την έστω ανορθόγραφη συγνώμη τους, την ώρα που έχουν αφήσει άπλυτους, διψασμένους και βρωμιάρηδες, τόσους χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιους στην πλέον τουριστική περίοδο.

Τί να το κάνω, όταν ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό του Ναυπλίου η απαράδεκτη εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει το κτήριο στις Μπανιέρες απ όταν γκρεμίστηκαν οι αυθαιρεσίες μέχρι σήμερα… Δεν θέλει πολύ μυαλό, ούτε έχει κόστος να σταλεί ένα συνεργείο του δήμου να ξεβρωμίσει τον χώρο. Κέφι για δουλειά, μεράκι και αγάπη για την πόλη χρειάζεται.

Έχουν επομένως μεγάλη σημασία τα κριτήρια της επιλογής των προσώπων για τα κρίσιμα πόστα του δήμου.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η ενδοπαραταξιακή δύναμη του κάθε αντιδήμαρχου, και του κάθε προέδρου, ούτε αν είναι ο παρατρεχάμενος ή όχι του δημάρχου.

Με ενδιαφέρει να μπορεί να αποδίδει στο πόστο που τοποθετείται, να μπορεί να εξυπηρετεί τον δημότη.

Πόσο μάλιστα όταν αυτός ο άνθρωπος που τοποθετείται στο συγκεκριμένο πόστο, αμοίβεται.
 
Υ.Γ. Το Ναύπλιο αναφέρεται ενδεικτικά.