ΡεπορτάζΑρχείο

Τα σκληρά μέτρα σε ισχύ στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο. Οι σούβλες και η Ανάσταση στο μάτι της αστυνομίας

Με σύνθημα «Για το καλό όλων μας, δεν θα πάμε στο #χωριό και στο #εξοχικό μας!» η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, έχει στήσει μπλόκα από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε δρομάκια, σε πόλεις και χωριά ελέγχοντας τα αυτοκίνητα που κινούνται και επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν τις οδηγίες.

Με μια λιτή ανακοίνωση και με μια φωτογραφία αστυνομικού που κάνει ελέγχους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, στα social media επισημαίνει:

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής & περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει των εορτών του #Πάσχα από τους αστυνομικούς της #ΔΑ_Αργολίδας

Ανάλογη φωτογραφία δημοσιεύτηκε και από τα διόδια, υπενθυμίζοντας:

Φέτος το #Πάσχα Μένουμε Σπίτι!
Για το καλό όλων μας, δεν θα πάμε στο #χωριό και στο #εξοχικό μας!
Σας υπενθυμίζουμε ότι, για μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις μέσω τηλεδιασκέψεων με τις περιφερειακές διευθύνσεις και έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα και να επιβάλουν χωρίς διακρίσεις τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, που αυξήθηκαν με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη.

Παράλληλα, δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για αυξημένη επιτήρηση στις εκκλησίες την Ανάσταση καθώς και οι ενέργειες των αστυνομικών για την Κυριακή του Πάσχα.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις που όσοι μετακινούνται με τον κωδικό Β4 δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα. Για την παραβίαση αυτού του περιορισμού το πρόστιμο γίνεται από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 300 ευρώ για τον οδηγό και 150 για τον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

Στα 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού.