ΟικονομίαΑρχείο

Θα πάρουν φωτιά τα ψαλίδια μετά την καραντίνα!

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των κομμωτηρίων από άτομα κάθε φύλου και ηλικίας που καλούν για να διεκδικήσουν την «πρωτιά», όταν αρθούν οι απαγορεύσεις και πάρουν μπρος και πάλι τα «ψαλίδια».

Τα κομμωτήρια έχουν κατεβάσει ρολά αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά δεν είναι λίγοι οι πελάτες που ζητούν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας.

Υπάρχουν μάλιστα περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ήδη κλεισμένες οι δύο πρώτες δύο εβδομάδες, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι κομμωτές. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και στη Πελοπόννησο, ιδίως στις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις.

Κάποιοι κομμωτές δεν παραλείπουν να δώσουν και οδηγίες αυτοπεριποίησης μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης για απλές διαδικασίες, κυρίως στους άνδρες, όπου η διαδικασία είναι λιγότερο περίπλοκη.

Κομμωτήριο

 

Βέβαια δεν λείπουν και αυτές οι περιπτώσεις όπου κομμωτές κάνουν delivery κουρέματα από σπίτι σε σπίτι ακόμα και αυτή την περίοδο. Φυσικά για απόδειξη ούτε λόγος αφού ότι παίρνουν είναι μαύρα και αφορολόγητα…

Θα γίνει… σφαγή στα κομμωτήρια μόλις ανοίξουν!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση οι Έλληνες μετά την κρίση του κορωνοϊού θα πάνε πρώτα στο κομμωτήριο.

Συγκεκριμένα η έρευνα της MRB για το STAR έδειξε πως πρώτη στη λίστα με τις επιθυμίες των πολιτών είναι μια επίσκεψη στο… κομμωτήριο (35%)!

Ακολουθούν οι διακοπές σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας και μια επίσκεψη στα μαγαζιά για ρούχα – παπούτσια.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η περιποίηση ομορφιάς και ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Έρευνα