ΟικονομίαΑρχείο

Πάλιωσε και κλείνει το δημόσιο ΚΤΕΟ της Αργολίδας

Χωρίς δημόσιο ΚΤΕΟ μένει η Αργολίδα, τουλάχιστον προσωρινά, αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πότε. Η παλαιότητα του τεχνικού εξοπλισμού και οι ελειπείς προδιαγραφές, σε συνδυασμό και με την έλειψη προσωπικού, οδήγησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναστείλει την λειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ που λειτουργούσαν και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννησου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος έκανε λόγο για αυστηροποίηση των προδιαγραφών του τεχνικού εξοπλισμού και ανάγκη για πρόσληψη τεχνικού προσωπικού που θα στελεχώσει την υπηρεσία. Άλλωστε το υπάρχων προσωπικο δεν επαρκεί ούτε για την λειτουργία της Π.Ε Αργολίδας. 

Όσο αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό, απ’ ότι μαθαίνουμε, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διαγωνισμού και για τα πέντε ΚΤΕΟ που λειτουργούσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και έχουν ήδη δεσμευτεί τα αναγκαία ποσά για την υλοποίηση της αγοράς πιο σύγχρονων μηχανημάτων. Για το τεχνικό προσωπικό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει σχετική απόφαση του κράτους για πρόσληψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού για την λειτουργία της υπηρεσίας. 

Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων καλύπτεται πλέον μόνο από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στον νομό.