ΡεπορτάζΑρχείο

Τα σκουπίδια υποδέχονται τους επισκέπτες στη Νέα Επίδαυρο

«Η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στην Νέα Επίδαυρο είναι μονίμως γεμάτη σκουπίδια. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιο κάδο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των περαστικών της στάσης. Είναι τρείς μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων που έχουν μετακινηθεί σχεδόν μέσα στο σκέπαστρο της στάσης, από ιδιωτική επιχείρηση που βρίσκεται κοντά στο σημείο», καταγγέλλει με επιστολή του στην ηλεκτρονική έκδοση του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» ο δημοσιογράφος Χρήστος Φιλίππου.

Τονίζει προσδιορίζοντας το σημείο: «Όσο αφορά τη θέση της στάσης, αυτή είναι ακριβώς στη διασταύρωση του εθνικού δρόμου με τον κοινοτικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Νέας Επιδαύρου από την μια, και τη παραλία της από την άλλη η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες επισκέπτες με δύο Κάμπινγκ και έναν μικρό λιμένα. Είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, και ακριβώς κάτω από τη πλατεία στην οποία έγινε η διακήρυξη ανεξαρτησίας του Ελληνικού έθνους στην 1η Εθνοσυνέλευση».

Και επισημαίνει: «Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί επιμένει αυτός ο επιχειρηματίας να χρησιμοποιεί ως χωματερή τη στάση που εξυπηρετεί δεκάδες πολίτες την ημέρα, εκατοντάδες τη βδομάδα, και χιλιάδες σχεδόν λόγω της τουριστικής αξίας του τόπου το μήνα;

Οι κάδοι ανήκουν προφανώς στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Ο κύριος αυτός έχει έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους της υπηρεσίας; Άλλοι υπεύθυνοι του δήμου δεν περνούν μπροστά από τη στάση αυτή, δεν το βλέπουν; Ο δήμαρχος είναι δήμαρχος άλλου δήμου;

Για τον ιδιώτη επιχειρηματία η υπόθεση είναι απλή. Μετακυλύει τους κάδους όσο μακρύτερα γίνεται από την επιχείρησή του για να χρησιμοποιεί ως πάρκινγκ, απαλλαγμένο από τη βρώμα των σκουπιδιών, τον δημόσιο δρόμο.

 

 

Μοιραία τα σκουπίδια τα πετάει στη μούρη των επιβατών του ΚΤΕΛ, του εθνικού δικτύου μετακίνησης των πολιτών και των τουριστών.

Επειδή η Δημοκρατία είναι μια απλή μεν αλλά πολλή σοβαρή υπόθεση, καλό είναι να μην επαφίεται στη τσέπη ενός ιδιώτη επιχειρηματία. Επιτέλους ας αναλογιστούμε ότι Δημοκρατία σημαίνει πρωτίστως σεβασμός στον άλλον. Και επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση δε σέβεται κανένα, καλώ τους υπευθύνους να σεβαστούν τον πολίτη της χώρας του Αισχύλου και άλλων, και να μαζέψουν τους κάδους από τη στάση του ΚΤΕΛ», καταλήγει ο κος Φιλίππου.