ΠολιτισμόςΑρχείο

Υποψήφιοι διδάκτορες συναντώνται σε συμπόσιο στο Ναύπλιο

Το Τμήμα θεατρικών Σπουδών οργανώνει τo 2o Επιστημονικό Συμπόσιο Υποψηφίων Διδακτόρων το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11.00΄- 19.30΄ στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου στο Ναύπλιο.

Σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου, η δημιουργία ερευνητικής κοινότητας και η ανάδειξη νέων επιστημόνων και καλλιτεχνών ερευνητών με θέμα τη θεατρολογία, τις παραστατικές τέχνες, τη θεατροπαιδαγωγική και τους συναφείς χώρους.

Στόχοι του Συμποσίου είναι:
Η γνωστοποίηση και δημοσίευση των υπό εξέλιξη ερευνών που τελούν σε σχέση με τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος, το οποίο καθίσταται κέντρο διεξαγωγής και προώθησης έρευνας.

Η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων, η αλληλεπίδραση σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα, ο γόνιμος προβληματισμός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επίλυση προβλημάτων σχετικών με την έρευνα, η ψυχολογική αλληλο-στήριξη  και τελικά η ενδυνάμωση των νέων ερευνητών.

Η ενημέρωση τόσο των υποψηφίων διδακτόρων όσο και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για το σύγχρονο ερευνητικό πεδίο καθώς και η προώθηση του σε αντίστοιχους ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς  χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Συμπόσιο αυτό συγκροτούν διδακτορικές διατριβές εν τω γίγνεσθαι που σχετίζονται με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και διακρίνονται οι θεματικές:
Θεατρολογία , Ιστορία,  Λογοτεχνία, Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Παραστατικές Τέχνες.

Περιορισμένες θέσεις, τηλ 27520 96102 (10.00΄-13.00΄), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, δωρεάν συμμετοχή, θα δοθούν βεβαιώσεις.
(επικοινωνία 6974464942)