ΠολιτισμόςΑρχείο

Ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο φετινό Φεστιβάλ Τζαζ του Φουγάρου

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του Fougaro Jazz Festival #1, το Φουγάρο διοργανώνει το Fougaro Jazz Festival #2.

Το Φεστιβάλ Τζαζ του Φουγάρου ανοίγει και φέτος τις πύλες του στο φιλόμουσο κοινό, φιλοξενώντας τζαζ τάσεις από μουσικούς με διεθνή καριέρα και καταξίωση, που συμμετέχουν στα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του είδους, ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων.

Το Fougaro Jazz Festival #2 μεγαλώνει, αυξάνοντας τη διάρκειά του από δύο σε τρεις μέρες, παραμένοντας φιλικό στο κοινό με τη δωρεάν του είσοδο και τις πολύ ωραίες μουσικές του, κρατώντας το ύφος, προσθέτοντας καινοτομίες που ανεβάζουν την ποιότητα, περιλαμβάνοντας περισσότερες επιλογές όπως progressive, έθνικ, παραδοσιακό σουίνγκ, world, fusion κτλ.

Το Φεστιβάλ Τζαζ το βλέπουμε σαν στοίχημα που θα δώσει στην περιοχή άλλον ένα πολιτιστικό προορισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα έναρξης 8.30μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/9

BUTTERFLY EFFECT
BLACK COTTON DOLL
JOHNNY VAVOURAS & THE CADILACS

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9

MARIA CHRISTINA HARPER & ΑGGELIKI TOUBANAKI
ROYAL HARTIGAN & NANA SIMOPOULOS GROUP
TRILOGIA (Kontrafouris / Samaras / Trantalidis)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9

ALEKOS VRETOS QUINTET
YORGOS FAKANAS GROUP
PENNY & THE SWINGIN’ CATS

Σεμινάριο: «Ο ρυθμός, το πλέον καθοριστικό στοιχείο της μουσικής»
Επιπλέον, ο κορυφαίος Έλληνας ντράμερ και συνθέτης της Τζαζ, Γιώργος Τρανταλίδης, σε ένα σεμινάριο με θέμα «Ο ρυθμός, το πλέον καθοριστικό στοιχείο της μουσικής», θα μιλήσει από την προσωπική του εμπειρία για το συναρπαστικό ταξίδι του ρυθμού από την Αφρική στα gospel και τα blues μέχρι το rock και την σύγχρονη Jazz.

Ένα σεμινάριο που θα συνοδεύεται από παρουσίαση υλικού και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται για την μουσική.