ΚόσμοςΑρχείο

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κοντά στον τοπικό Τύπο

Οι νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση των νέων, καθώς και τα μέσα και εργαλεία που θέτουν οι αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες Επικοινωνίας στη διάθεση των δημοσιογράφων για την κάλυψη της δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Το συνέδριο που συμμετείχε ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» με την παρουσία του Ά. Γκάτζιου και Α. Ντάνου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Δήμου Καλαμάτας.

 

Συμμετείχε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία μετά από εποικοδομητικό διάλογο με τους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου, δεσμεύτηκε να προωθήσει μέσω του Ευρωκοινοβουλίου την επίλυση θεμάτων που αφορούν στον επαρχιακό Τύπο. Μάλιστα η κα Σπυράκη, όπως είπε θα οργανώσει στο επόμενο διάστημα ημερίδα – συνάντηση με φορείς του Τύπου, εκδότες και δημοσιογράφους, σε κεντρικό σημείο της Ελλάδας προκειμένου να καταγράψει τα θέματα που «καίνε» τον κλάδο και βαλτώνουν παραμένοντας άλυτα.

 

Το θέμα του συνεδρίου, ήταν «Νέοι και Εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε για την απασχόληση». Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος έκανε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισαγωγικές παρατηρήσεις για το θέμα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους παριστάμενους.

 

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι επισημάνσεις που έγιναν από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων Αργύρη Περουλάκη, ο οποίος μίλησε με θέμα “Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Νεολαία – Νέοι & Αγορά Εργασίας: Προκλήσεις και Προοπτικές”.

 

Στην ενότητα του συνεδρίου με θέμα “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία” μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, με θέμα “Η πολιτική Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Μέσα και Εργαλεία” και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Carlos Martin Ruiz De Gordejuela, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στους δημοσιογράφους σχετικά με τις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Επιτροπής.