ΟικονομίαΑρχείο

Και με τη βούλα εκκινεί το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης δόθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, με την υπογραφή της απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και  Πολιτικής Αεροπορίας. Η κοινή υπουργική απόφαση υπογράφθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας  Δημήτρη Αβραμόπουλο  και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Πέτρου Τατούλη αλλά και του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, καθώς το Ναύπλιο ωφελείται και αυτό σημαντικά από αυτή την εξέλιξη.
 

 «Στην περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης,  ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics. Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά την υπογραφή δήλωσε χαρακτηριστικά:
 «Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης θα δώσει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και φυσικά θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ναυπλιέων. Για μας είναι μεγάλη χαρά που ένα πάγιο αίτημά μας για το οποίο έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές εκδηλώσεις , γίνεται πραγματικότητα, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επόμενη μέρα του Δήμου»