ΚοινωνίαΑρχείο

Η Πελοπόννησος συμμετέχει στην πορεία των λαών για το κλίμα

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που έγινε ποτέ. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι κινδυνεύουμε σ’ ολική καταστροφή, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώσει τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου της αρκτικής τούνδρας. Το σίγουρο είναι ότι, είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες, η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες σε αυτή την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 21 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο θα κατέβουν τη μέρα αυτή σε δρόμους και πλατείες της πόλης τους συμμετέχοντας στην Πορεία των Λαών για το Κλίμα που θα γίνει λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Εκατοντάδες δράσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με το οποίο να απαιτήσουμε τη μία και μόνη λύση: τη μετάβαση σε μια φάση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 3 εκατομμύρια υπογραφές πριν από τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί σε όλους τους αρχηγούς των κρατών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, θα δημοσιευτεί σε εκατοντάδες άρθρα και θα παραδοθεί σε αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μέσα απ΄ τις δράσεις μας.

Η Πελοπόννησος  συμμετέχει δυναμικά σε αυτή την πρωτοβουλία και ετοιμάζεται να στείλει το δικό της μήνυμα στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη! Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο πεζόδρομο Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας προγραμματίζεται συναυλία κρουστών στο φως των καντηλιών, δρώμενα με καλλιτέχνες δρόμου και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «οι κλιματικές αλλαγές μας στέλνουν μήνυμα». Παράλληλα θα υπογραφεί και σχετικό ψήφισμα από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.