ΆρθροΑρχείο

Στο δρόμο προς τις εκλογές: Άστο κάτω δικό μου είναι το αεροδρόμιο

Του Άκη Γκάτζιου.
 
ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ κατάντησε το θέμα της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κοινή χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης από την Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία.
ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ αιρετοί σπεύδουν από την πρώτη στιγμή να δηλώσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους υπογράφτηκε η ΚΥΑ από τον Αβραμόπουλο και τον Χρυσοχοΐδη, ή εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί ότι η εξέλιξη οφείλεται σε αυτούς, ασχέτως αν είναι δυστυχείς ουραγοί των εξελίξεων και εντέλει πιόνια της Τρόικας.
ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ και οι συναρμόδιοι υπουργοί, αφού οργάνωσαν ολόκληρη εκδήλωση για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ με καλεσμένους όλους τους τοπικούς παράγοντες, ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.
ΔΗΜΑΡΧΟΙ, Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Περιφερειάρχης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Ξενοδόχων και όποιος άλλος …εμπλεκόμενος ή δήθεν …εμπλεκόμενος βάλει ο νους, απέκτησαν έτσι το δικαίωμα να βγάζουν παντιέρα διαλαλώντας ότι έδρασαν αποφασιστικά και πέτυχαν το «επιθυμητό αποτέλεσμα».
 
ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ τους σφάζεται η Τρόικα και πανηγυρίζει με την σειρά της…
 
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ βέβαια κανείς, ότι η Στρατηγική που επιβάλλεται από την Τρόικα για τα πολλά περιφερειακά Αεροδρόμια μεταξύ των οποίων και της Τρίπολης είναι να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές για 30-35 χρόνια, μέσω σύμπραξης  Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. (Το ελληνικό δημόσιο διατηρεί την ιδιοκτησία των αεροδρομίων, καθώς επίσης την εποπτεία και τον έλεγχο)
ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ το γεγονός πως η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από πίστα προσγείωσης- απογείωσης στρατιωτικών αεροπλάνων μπορεί να μετατραπεί σε τοπικό πόλο ανάπτυξης. Ούτε ότι ενδεχομένως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να λειτουργήσει ως Πολιτικό το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
ΟΜΩΣ, είναι προκλητικό κάποιοι να προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι σε αυτούς οφείλεται αυτή η απόφαση. 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ των αεροδρομίων βρίσκεται στο υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και χρόνια. Απλά δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί γιατί σε άλλες περιοχές υπήρχαν αντιδράσεις.
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ πρέπει να λέγονται κάποια στιγμή και να πάψουν ορισμένοι δημοσιογράφοι και κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης να χαϊδεύουν τα αυτιά των αιρετών…