ΑθλητισμόςΑρχείο

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Κώστας Κατσούλης

Το τελευταίο θύμα της βίας των γηπέδων είναι ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς Κώστας Κατσούλης, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή σήμερα Δευτέρα 29/9/2014. Ο άτυχος φίλαθλος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στο γήπεδο του Ηροδότου στην Κρήτη.

Έως την Κυριακή το βράδυ ο άτυχος άνδρας ήταν σε μηχανική υποστήριξη σε βαριά καταστολή στο 401. Το τελευταίο ανακοινωθέν ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και σύμφωνα με τους γιατρούς μόνο από θαύμα θα μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε τέσσερα άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Μετά το θάνατο του Κατσούλη, οι κατηγορίες θα μετατραπούν σε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία. 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, τονίζοντας ότι η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία:

«Ένας νέος άνθρωπος, αφού χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, έχασε σήμερα τη ζωή του επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων. 

Οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις – σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή.

Στους οικείους του εκλιπόντος εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».