ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΑΥ.Ρ.Α: Να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες για το Συσσίτιο

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Ναυπλιέων ΑΥ.Ρ.Α με επικεφαλή τον Παντελή Κοκκινόπουλο εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την αναστολή του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας. Όπως τονίζεται:

“Η διακοπή του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας θεωρούμε ότι είναι το σημαντικότερο θέμα που εδώ και μέρες απασχολεί την πόλη μας. Μια πρωτοβουλία της Εκκλησίας, με μικρή αρωγή του Δήμου, αλλά μεγάλη στήριξη από εθελοντές πολίτες της περιοχής μας, κάλυπτε για χρόνια τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σίτισης συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανέχεια λόγω της κρίσης. Μια πρωτοβουλία που ήρθε και κάλυψε με μεγαλοθυμία τα κενά κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα όμως, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου που διαχειρίζεται το συσσίτιο. Θεωρούμε, ότι με αυτό τον τρόπο, οι συμπολίτες μας και η πρωταρχική τους ανάγκη για τροφή, γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και μοχλός πίεσης για φορείς και υπηρεσίες – αφού πρώτα έγιναν το τυρί για περισσές προεκλογικές υποσχέσεις. Για κανένα λόγο δεν έπρεπε η σίτιση των 150 αυτών πολιτών να εμπλακεί στην αντιπαράθεση της Ενορίας με τον Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν και αυτό καμία συνείδηση- θεία ή ανθρώπινη- δεν μπορεί να το επιτρέψει. Αντιθέτως, τα προβλήματα λειτουργίας του, θα μπορούσαν να τεθούν σαν θέμα σε πλατιά λαϊκή απεύθυνση, ώστε με κοινωνούς τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης και με συντονισμένες ενέργειες να δοθεί άλλη λύση, από το τωρινό, επ’ αόριστον, κόψιμο των γευμάτων.

Σε αυτό το σημείο και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θεωρούμε ότι άμεσα ο Δήμος και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του συσσιτίου, αύριο κιόλας. 

Ζητάμε άμεσα, να απευθύνει ο Δήμος στους επαγγελματίες σίτισης και εμπόρους της πόλης πρόσκληση- έκκληση, ώστε κυρίως με δαπάνες του Δήμου αλλά και σε πνεύμα εθελοντικής προσφοράς, να ξεκινήσουν άμεσα να τροφοδοτούνται με γεύματα οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας. Κάθε μέρα που περνάει, ζωές πεινάνε στο Ναύπλιο και κάθε καθυστέρηση είναι εγκληματική. Ο Δήμος είναι αυτός που πρέπει να επέμβει άμεσα, αποφασιστικά και χωρίς άλλες κωλυσιεργίες.

Σε δεύτερο χρόνο, ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την σίτιση και στέγαση στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και να γίνει αντικείμενο συζήτησης στο Δ.Σ. ώστε να ανταλλαγούν προτάσεις και άμεσα να ξεκινήσει η σχετική δράση. 

Τέλος, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση παρεχόμενου φαγητού καθημερινά και για να μπορεί ο Δήμος να αποτελέσει δίκτυ ασφαλείας για τους έχοντες ανάγκη, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να παραχωρήσει Δημοτικά κτίρια για τους σκοπούς αυτούς. Σχετικά με το κτίριο- επέκταση στην Ενορία της Ευαγγελίστριας, εντασσόμενο στο κοινωνικό έργο που επιθυμεί να προσφέρει, θέλουμε να επισημάνουμε ότι μας βρίσκει σύμφωνους η ανέγερσή του εφόσον εξυπηρετεί αμιγώς και αποκλειστικά τους σκοπούς του συσσιτίου.”