ΟικονομίαΑρχείο

Υπογραφές απ΄ όλη την Αργολίδα κατά του ΤΑΙΠΕΔ

“Να αποδεσμευτούν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.ΕΔ.”, ζητούν κάτοικοι της Αργολίδας υπογράφοντας ψήφισμα που περιφέρεται δια χειρός σε όλο το νομό της τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την Καραθώνα, το Κονδύλι στο Ναύπλιο, το Σαλάντι, τη Σαμπάριζα και τη Θερμησία στην Ερμιονίδα, τα ΞΕΝΙΑ, τον Αμφιτρίωνα, οικόπεδα ακόμα και αυτά που βρίσκονται εντός του προστατευμένου υδροβιότοπου στην παραλιακή της Νέας Κίου, το οικόπεδο «Γήπεδο Πειρούνη» στο Άργος καθώς και κτίρια όπως αυτό της παλιάς εφορίας στον “Μεγάλο Δρόμο” στο Παλιό Ναύπλιο.
 
Αναφέρει το ψήφισμα:
 «Τεράστιας έκτασης δημόσια περιουσία στη χώρα επιχειρείται να εκποιηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα σε ιδιώτες μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Η ιδιωτικοποίηση αυτή γίνεται με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους. Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και όλες οι ιδιωτικοποιήσεις να προχωρήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του χρέους θα εξυπηρετηθεί και το ίδιο το δημόσιο τελικά, όχι μόνο θα βγει ζημιωμένο, αλλά ο Ελληνικός Λαός θα έχει χάσει οριστικά πολλά ανεκτίμητα κομμάτια από τον δημόσιο πλούτο του. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι κάποιοι ιδιώτες “επενδυτές” που θα αποκτήσουν περιουσία τεράστιας αξίας με εξευτελιστικό μάλιστα αντίτιμο. Υπολογίζουμε πως από το ξεπούλημα ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αναμένονται έσοδα 15 δις. (έως το 2018), ενώ είναι γνωστό πως το χρέος έχει ξεπεράσει τα 300.
Στην Αργολίδα “βγαίνουν στο σφυρί” πολύ σημαντικές παραλίες, όπως η Καραθώνα, το Κονδύλι στο Δήμο Ναυπλιέων, το Σαλάντι, η Σαμπάριζα και η Θερμησία στο Δήμο Ερμιονίδας, τα ΞΕΝΙΑ που βρίσκονται στον Αρχαιολογικό και Ιστορικής σημασίας χώρο και ο Αμφιτρίωνας, οικόπεδα ακόμα και αυτά που βρίσκονται εντός του προστατευμένου υδροβιότοπου στην παραλιακή της Νέας Κίου και το οικόπεδο «Γήπεδο Πειρούνη» στο Άργος καθώς και κτίρια όπως αυτό της παλιάς εφορίας στον “Μεγάλο Δρόμο” στο Παλιό Ναύπλιο.
Αν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν θα υποστούμε μια άνευ προηγουμένου κλοπή της δημόσιας περιουσίας, των ακτών και των παραλιών μας, μια ανεπανόρθωτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα βιασμό της ιστορικής μας μνήμης, των μνημείων μας φυσικών και αρχαιολογικών
Υπογράφουμε και Απαιτούμε από το Δήμο, τους Υπουργούς και βουλευτές να εφαρμοστεί το ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , να υλοποιηθούν όλες οι ΔΡΑΣΕΙΣ που αποφασίστηκαν σχεδόν παμψηφεί στο Δ.Σ. της 19ης Ιουνίου, ώστε :
“Να αποδεσμευτούν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.ΕΔ.”