ΨυχαγωγίαΑρχείο

Η φωτογράφηση της Άννας στη Λεμεσό

Ασταμάτητα ανεβάζει φωτογραφίες στο facebook από την Λεμεσσό όπου βρίσκεται, η διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου κα Άννα Μαντά. Φαίνεται ότι το ταξίδι έχει επαγγελματικό προσανατολισμό, αφού οι φωτογραφίες επικεντρώνονται στον εκεί δήμο.

Μάλιστα, η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται και από την απαραίτητη λεζάντα:

Λεμεσσός! Εντυπωσιακή και η ολάνθιστη είσοδος στην Υπηρεσία Υδατοπρομήθειας!

Στην εντυπωσιακή είσοδο του Δημαρχείου της Λεμεσσού

Λεμεσσός! πολύ όμορφη πόλη με καταπληκτική, ολοκαίνουργια μαρίνα αλλά κυρίως με πολύ ωραίους, φιλόξενους κατοίκους! Εκεί, νιώθεις καλά!
Με τον δραστήριο αντιδήμαρχο κ. Σάββα Στούππα και τον γεν. Διευθυντή της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας ( δηλ.την αντίστοιχη ΔΕΥΑΝ !) κ. Σωκράτη Μεταξά.Η Λεμεσσός με 220.000 περίπου κατοίκους έχει 1 μόνο Αντιδήμαρχο, (Deputy Mayor) όχι …5, γιατί ακολουθεί το αγγλικό σύστημα. Ενας και μοναδικός και τα καταφέρνει θαυμάσια!!
Η κυπριακή πόλη έχει αδερφοποιηθεί με ελληνικές πόλεις, η πιο πρόσφατη με τη Πάτρα το 2001, αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις 2 πλευρές μια αδερφοποίηση και με το Ναύπλιον! Εχουμε πολλά κοινά σημεία αλλά και πολλά να αποκομίσουμε με την ανταλλαγή εμπειριών. Π.χ. Η Κύπρος εφαρμόζει υψηλή τεχνολογία στη διαχείριση του πόσιμου νερού, αγαθό που δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια στο νησί αλλά και μεθόδους επαναχρησιμοποίησης των ακαθάρτων, συντηρώντας έτσι πολλούς δημοτικούς κήπους.Οι διοικητικές της υπηρεσίες αλλά και οι πανεπιστημιακές της σχολές λειτουργούν επίσης με…αγγλικούς ρυθμούς! ¨Ολα …on time!
Μια ‘αδερφή-πόλη’ για το Ναύπλιον, στη Κύπρο, στο νοτιότερο άκρο του Ελληνισμού! Ωραία ιδέα!

Η τεχνολογία καλπάζει σε όλους τους τομείς υπηρετώντας το μέλλον μας!
Και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της διαχείρισης υδάτινων πόρων, στη βελτιστοποίηση διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης με ‘έξυπνους’ υδρομετρητές, οι οποίοι θα μπορούν να μειώνουν την πίεση νερού τις νυχτερινές ώρες εξοικονομώντας έτσι χρήμα, στον έλεγχο διαρροών και εξοικονόμισης ενέργειας, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και συγκεντρώνοντας γνώση.

Λιγότερο απο 1% όλου του νερού στον πλανήτη μας είναι προσβάσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή και βιομηχανική χρήση.Εξ αιτίας δε του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού και της αυξανόμενης αστικοποίησης είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε νέους τρόπους για να χρησιμοποιούμε τις περιορισμένες πηγές του πόσιμου νερού περισσότερο αποδοτικά έτσι ώστε να μην τις εξαντλούμε γιατί αυτό το αγαθό ανήκει και στις επόμενες γενιές. ¨Οπως επίσης, να βρούμε σύγχρονους τρόπους και νέες τεχνολογίες για να μετατρέψουμε το νερό άλλων πηγών σε πόσιμο. Ακριβώς εξίσου πρέπει να φροντίσουμε για την επεξεργασία των ακάθαρτων νερών αποχέτευσης, καθώς το 80% των αστικών λυμάτων ‘ρέουν’ ανεπεξέργαστα στα ποτάμια μας, στις λίμνες και στις θάλασσες, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον μας.