ΆρθροΑρχείο

Την Καραθώνα…ξεχάστε την!

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή τα τελευταία γεγονότα των ποινικών διώξεων κατά των 6 μελών της συνέλευσης εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ.

Έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, πως 6 μέλη της συνέλευσης διώκονται ποινικά, με τις κατηγορίες της εξύβρισης, φθοράς ξένης περιουσίας και αντίστασης κατά της αρχής. 6 άνθρωποι που ήταν παρόντες στην προσπάθεια διεκδίκησης του  κτιρίου της Βασ. Κων\νου, διώκονται σαν κοινοί διαρρήκτες και τραμπούκοι με κατηγορίες που ίσως τους στοιχίσουν ακόμα και την ελευθερία τους, καθώς η φυλάκιση για αντίσταση δεν είναι εξαγοράσιμη ή αναστάλσιμη.

6 άνθρωποι διώκονται για το έγκλημά τους να ενεργοποιήσουν την αντίστασή τους κατά του ξεπουλήματος της Αργολικής γης. Παρά την σοβαρότητα της δίωξής  τους ας τους αφήσουμε στην άκρη και ας δούμε το παρασκήνιο.

Όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν πως τα πρώτα σύννεφα για το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται το 2013 και από τότε ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει πόσο σοβαρό είναι το θέμα, δηλώνει πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ακίνητο και παίρνει  μια σειρά αποφάσεων για την ανάδειξη του θέματος. Μία από αυτές τις αποφάσεις είναι και αυτή που μιλάει για αγώνα:3.Να συγκροτηθεί επιτροπή για να διοργανώσει τον αγώνα , από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων ,τον Δήμαρχο ,τον Αντιπεριφερειάρχη,τους Δημάρχους Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου και τους βουλευτές νομού Αργολίδας(αν το επιθυμούν).            ΑΔΑ: ΒΕΖ0ΩΚΦ-Τ5Τ  24-5-2013

Μετά έχουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου (θα πέσουν κορμιά, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση) και τέλος το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρωτικά εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ. Σε αυτό το ψήφισμα διατυπώνεται με έμφαση πως : Η ένταξη ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίησή τους και η διαφαινόμενη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες θα επιφέρει τεράστια ζημιά στο Δημόσιο, ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τεράστιο πλήγμα στην ιστορική και αρχαιολογική αξία του Δήμου Ναυπλιέων και γενικότερα της Αργολίδας.

http://www.nafplio.gr/neamenu/dimotikaneamenu/1736-psifismadiamartiriasgiatinidiotikopoiisitonakiniton.html

Έτσι παίρνονται και άλλες αποφάσεις για ενημέρωση του κόσμου μέσω λογαριασμών ΔΕΥΑΝ, τοποθέτηση πινακίδων, δημιουργία συντονιστικών επιτροπών και τα λοιπά και τα λοιπά. Συνέρχονται επιτροπές και ξανά αποφασίζουν τα ίδια. Παρατηρούμε πως 4 μήνες μετά ή 1,5 χρόνο μετά είμαστε μόνο ψηφίσματα και λόγια. Καμία επιτροπή δεν λειτούργησε , κανένας δεν ενημέρωσε κανέναν, καμία απόφαση δεν έγινε πράξη,  αντιθέτως μάθαμε πως μας έκαναν δώρο τα 2 οικόπεδα του αγίου Αναστασίου. Καμία ενέργεια πέραν της μυστικής ,ιδιωτικής συνάντησης Δημάρχου –Μανιάτη. Είναι φανερό πως  είμαστε μόνο λόγια. Λόγια που σκοπό έχουν απλά και μόνο να σώσουν τα προσχήματα , ενώ από πίσω σιγά σιγά αχνοφαίνεται η απώλεια της Καραθώνας και των άλλων φιλέτων. Η σιωπή γύρω από αυτά δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις. Αλίμονο τι χρειάζονται τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις και όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου; Κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια μας. Η συνέλευση ΕΠΡΑΞΕ. Εσείς τι ΠΡΑΞΑΤΕ από όσα είχατε αποφασίσει; Υπουργοί , Βουλευτές , Δημοτικοί Άρχοντες , εκλεγμένοι στον τόπο τους σχίζουν τα ιμάτιά τους ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο αγώνας είναι σικέ!!!!!!!! Την Καραθώνα ξεχάστε την.

Τ.Κ.