ΚοινωνίαΑρχείο

Μικροί μαθητές του Άργους “εκπαιδεύονται” για Δημοτικοί Σύμβουλοι

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους , επισκέφτηκαν την Πέμπτη 30/10 την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών για την λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του. Τα παιδιά ως μελλοντικοί δημοτικοί σύμβουλοι, κάθισαν στα έδρανα των συμβούλων και του Προεδρείου και έκαναν μια αναπαράσταση ενός δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη «δημιουργία ποδηλατοδρόμου». Οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και ενέκριναν κατά πλειοψηφία, την δημιουργία του ποδηλατοδρόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι μικροί δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να δουν πως θα υλοποιηθεί το έργο επί του πρακτέου.

Τέλος επισκέφτηκαν το τμήμα του ληξιαρχείου, όπου έμαθαν για την εγγραφή των παιδιών που γεννιούνται ,για την οικογενειακή μερίδα κ.α. Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Χατζηγεωργίου δήλωσε για την επίσκεψη των μαθητών, «Τα παιδιά αυτά είναι οι αυριανοί πολίτες και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να γνωρίζουν τα κοινά ώστε αύριο να αποκτήσουν εκτός από μόρφωση και πολιτική παιδεία».