ΠολιτισμόςΑρχείο

Καλλιτεχνικά δραστήρια τα στελέχη του Δημοτικού Ωδείου Άργους

Πολλοί καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους έχουν παράλληλα καλλιτεχνική δραστηριότητα, ως ερμηνευτές και συνθέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με το ξεκίνημα της φετινής περιόδου σημαντική δραστηριότητα έχουν ο Δημήτρης Λιωνής και ο Νίκος Χριστοδούλου.

Ο συνθέτης Δημήτρης Λιωνής, καθηγητής θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου, συνεργάστηκε με την  Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, με την οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκτέλεση και ηχογράφηση στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ του έργου του «Invocation» (Επίκληση), για φωνή και ορχήστρα, σε ποίηση Ντ. Χ. Λώρενς.  Σολίστ ήταν η διακεκριμένη σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου (τραγουδίστρια με μεγάλη διεθνή σταδιοδρομία – Σκάλα του Μιλάνου, Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, Κάρνεγκι Χολ, Όπερα Ρώμης, Ουάσινγκτον κ.α) και την ορχήστρα διηύθυνε ο Ραφαήλ Πυλαρινός. Η μεγάλη επιτυχία του έργου του Δημήτρη Λιωνή οδήγησε στο να επιλεχθεί στη συνέχεια για να παιχτεί και στο πρόγραμμα της ειδικής εορταστικής συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση του Γ΄ Προγράμματος της Ραδιοφωνίας.
 

Ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μπούζεϊ εντ Χόουκς. Πρόκειται για έναν από  τους μεγαλύτερους διεθνώς μουσικούς εκδοτικούς οίκους, με έδρα στο Λονδίνο, το Βερολίνο και  τη Ν. Υόρκη, από τον οποίο μόλις εκδόθηκε το έργο «Debussy: Πρελούδια – Βιβλίο 2, σε ενορχήστρωση Νίκου Χριστοδούλου» (ορχηστρική παρτιτούρα του έργου). Το έργο έχει διευθύνει ο μαέστρος στο Μέγαρο Μουσικής με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και στη συνέχεια με ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό με δύο διάσημες ορχήστρες, στο Ερεβάν με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας και στο Μπάρμπικαν Χολ του Λονδίνου με την ορχήστρα Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών.