ΠολιτικήΑρχείο

Έντονη η απουσία Χρηστίδη, από την απόφαση για Σαμαρά

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλος Χρηστίδης να ταυτίσει το πολιτικό του μέλλον, με μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να του στοιχίσει μελλοντικά: Δηλαδή με την υπερψήφιση από την πλευρά του της πρότασης να γίνει επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έστω και με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού.

Η απουσία του Παύλου Χρηστίδη δεν πέρασε απαρατήρητη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, στο οποίο είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου που έφερε την πρόταση για την ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη.
Άλλωστε, οι κινήσεις του φιλόδοξου νεαρού Ναυπλιώτη δικηγόρου Χρηστίδη – που φαίνεται ότι διαθέτει ένα κρυφό ταλέντο τακτικής – είναι πάντα προσεκτικές και αποφεύγει τις κακοτοπιές, που μπορεί να του στοιχίσουν στο πολιτικό του μέλλον ή έστω να μετρήσουν αρνητικά.

Και δεν θα μπορούσε να παρακάμψει την φράση που έχει υιοθετήσει ο ίδιος: «Δεν έχουμε παρά ένα εχθρό, το κακό μας εαυτό».
Φαίνεται λοιπόν, ότι ο Παύλος Χρηστίδης προτίμησε να μην ρισκάρει την πιθανότητα να βρεθεί μελλοντικά ενώπιον του «κακού εαυτού» του, για χάρη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μιας επαρχιακής πόλης.

Έτσι – όπως σχολιάζεται έντονα στο Ναύπλιο – απουσίασε από την συνεδρίαση, αφενός για να μην συγκρουστεί και …αδειάσει τον δήμαρχο ψηφίζοντας αρνητικά για την ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη και φυσικά για να μην αναγκαστεί να ψηφίσει θετικά την πρόταση του Δ. Κωστούρου με τον οποίο εκλέχθηκε.

Άκης Γκάτζιος