ΚόσμοςΑρχείο

Θεοί, Μύθοι, Ήρωες και προχειρότητες…

Η νέα τουριστική καμπάνια της Ελλάδας που παρουσιάστηκε από την ίδια την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο, περιλαμβάνει Θεούς, Μύθους και Ήρωες. Κάθε Ελληνικός προορισμός είναι ο τόπος γέννησης ενός αρχαίου θεού, κάθε μέρος στην Ελλάδα κρύβει έναν μύθο, μία μαγική ιστορία, την ενέργεια που είναι ακόμα και σήμερα ζωντανή. Ένα concept που ως σκοπό έχει να θυμίσει τις αληθινές αξίες της ζωής, τους μύθους που μεταφέρουν διδάγματα ήθους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το 12λεπτο βίντεο όμως, όχι μόνο δεν εντυπωσιάζει, αλλά διχάζει.

Μάλιστα το αρχικό φιλμ που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο περιελάμβανε σκηνές από τους χιτλερικούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο! Πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος ανιστόρητος το επιμελήθηκε, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μας κάνει ρεζίλι διεθνώς, αφού η εφημερίδα Guardian το πέρασε γεννεές δεκατέσσερις, πριν προλάβουν τα “σαϊνια” του ΕΟΤ να το αποσύρουν προσωρινά από το Youtube για να αφαιρέσουν τα επίμαχα πλάνα.

Χώρια από την πατάτα με τους ναζί, στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από παραλία της Αυστραλίας (ναι καλά ακούσατε!), και συγκεκριμένα την Twelve Apostles στην Victoria (5:25). Να υποθέσουμε ότι δεν έχουμε δικές μας παραλίες στην Ελλάδα, γι’ αυτό και προβάλουμε τις ξένες!!!

Αν κρίνουμε μάλιστα από τα dislikes και τα σχόλια που έχει λάβει στο Youtube, δεν μπορούμε να πούμε κιόλας ότι εντυπωσίασε… Το ποσό που λέγεται ότι ξοδεύτηκε για την παραγωγή του βίντεο είναι 665.000 ευρώ, που κατά πολλούς δεν δικαιολογεί τέτοιο έξοδο για μια τόσο “φθηνή” και “πρόχειρη” παραγωγή.

Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: