ΟικονομίαΑρχείο

Τέλη του μήνα ξεκινούν οι πληρωμές για τους βιοκαλλιεργητές

Άλλες δύο βδομάδες υπομονή καλούνται να κάνουν οι βιοκαλλιεργητές, με τις πιο πρόσφατες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του ΟΠΕΚΕΠΕ να μιλούν για έναρξη των πληρωμών στους δικαιούχους για τη βιολογική γεωργία του 2012, από τα τέλη Νοεμβρίου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοκαλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία επεσήμανε τις καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων των βιοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί παράγοντα ανασταλτικό για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να δοθεί η σχετική οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους.

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την ενέργειά του αυτή, τον ενημερώνει ότι στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων για τη δράση της «βιολογικής γεωργίας». Σε ότι αφορά τη δράση της «βιολογικής κτηνοτροφίας» αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουν λυθεί τα θέματα επιλεξιμότητας των δηλουμένων βοσκοτόπων, ώστε να μειωθεί το ποσοστό σφάλματος στην πληρωμή των δικαιούχων ετών 2012 και 2013.