ΠολιτισμόςΑρχείο

Αδελφοποιήθηκαν οι γέφυρες Μάναρη και Ρίου Αντιρρίου (Vid)

Πραγματοποιήθηκε η συμβολική εκδήλωση της αδελφοποίησης της Σιδηροδρομικής Γέφυρας του Μάναρη με την οδική γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου σήμερα το μεσημέρι, στην σκιά των τεχνικών προβλημάτων με το τρένο που δρομολογήθηκε και που δεν έφθασε ποτέ στο σημείο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μια λιτή τελετή στο Πνευματικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Μάναρη και ολοκληρώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλακέτας στο χώρο της Γέφυρας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που διαχειρίζεται την Γέφυρα ζεύξης Ρίου Αντιρρίου, Παναγιώτης Παπανικόλας,  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μαναριωτών Αττικής Παναγιώτης Σιαμπέκος, μέλη των ΣΦΣ Αρκαδίας και Αθηνών και απλοί πολίτες.

Ο Πέτρος Τατούλης και ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος έκαναν για ακόμα μια φορά λόγο για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, με τη μορφή «κρουαζιέρας», με στόχο την τουριστική αξιοποίηση της γραμμής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (91,5) λεπτομέρειες και ομιλίες από την εκδήλωση: