ΟικονομίαΑρχείο

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο Ναύπλιο το 2015

Το Ναύπλιο είναι μεταξύ των πόλεων που εντάσσει η Louis Cruises στο πρόγραμμά της, ως νέους προορισμούς για τα κρουαζιερόπλοιά της.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στην Πελοπόννησο θα είναι η Μονεμβασιά, η Καλαμάτα, η Πάτρα και το Κατάκολο, Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε και τη δρομολόγηση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου με 418 καμπίνες, το οποίο θα κάνει και αυτό ταξίδια στη Μεσόγειο. 

Το 2014 έκλεισε για τη Louis Cruises με αύξηση της επιβατικής της κίνησης κατά 28%. Συγκεκριμένα, με τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας διακινήθηκαν συνολικά 117.361 επιβάτες 140 εθνικοτήτων, ενώ το 2015 αναμένεται ακόμα καλύτερη χρονιά.

Χαρακτηριστική είναι και η διάθεση για “αποκέντρωση” με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Κυριάκο Αναστασιάδη να δηλώνει πως «Εμείς ως εταιρεία προτιμούμε να πάμε κάπου αλλού εκτός κέντρου. Δεν μας νοιάζει, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα και ως εταιρεία έχουμε επιδείξει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Λαυρίου καθώς οι αποστάσεις είναι μικρότερες για τα νησιά που επισκέπτονται τα πλοία μας, άρα υπάρχει οικονομικό κίνητρο αλλά είναι και καλύτερη η εξυπηρέτηση των επιβατών».

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός ζητήθηκε η συνδρομή των κατά τόπους αρμοδίων υπηρεσιών για την δημιουργία ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει πόσα κρουαζιερόπλοια, ποιας χωρητικότητας και ποιες ημέρες – ώρες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο θα γίνονται πλέον με νέα ονομασία, την Celestyal Cruises, η οποία θα καλύπτει όλες τις αγορές εκτός από την Κύπρο, όπου και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται η Louis Cruises.