ΠολιτισμόςΑρχείο

Βραδυά Λυρικού Τραγουδιού στο Δαναό

Ο Σύλλογος Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» ,έχει την χαρά και την τιμή, να σας προσκαλέσει σε Βραδυά Λυρικού Τραγουδιού,με Ελληνικά τραγούδια των δεκαετιών ’40,΄50,καθώς και από Ελληνικές Οπερέττες, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή, και ώρα 19:00,στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του συλλόγου.

Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι διακεκριμένοι σολίστ και καθηγητές:
Άννα Κτενά-υψίφωνος, Μόνικα Παπαιωάννου-βιολί,
Σέργιος Γιώτης-φλάουτο, Ανδρέας Ρεντούλης-τενόρος/πιάνο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΕΝΤΟΥΛΗΣ
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Πήρε πτυχίο πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Άργους,με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και   χρηματικό έπαθλο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία, στο Ωδείο Αθηνών με την ΑΛΙΚΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ πήρε δίπλωμα πιάνου με   άριστα παμψηφεί και απέσπασε το πρώτο βραβείο ”Μαρίκα Παπαιωάνου” για εξαιρετική ερμηνεία ρομαντικού   έργου. Πήρε Δίπλωμα μονωδίας από το Παναρμόνειο Ωδείο Αθηνών, με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει συνεργαστεί, ως τενόρος, επανειλημμένως με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραστάσεις (Βάγκνερ ”Τανχώυζερ” στο Μέγαρο Μουσικής, Βέρντι ”Αίντα” ”Νόρμα” στο Ηρώδειο, κ.α.)

Πραγματοποιεί ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες με μουσικά σύνολα και τραγουδιστές σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί από τον Πνευματικό Σύλλογο Άργους ”Ο ΔΑΝΑΟΣ” για ”Την   πολύτιμη προσφορά του, στο πνευματικό   έργο του Συλλόγου, καθώς και από    το δημοτικό ωδείο Άργους για ”Την δημιουργική συνεισφορά του στην  τέχνη   της Μουσικής”. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο ΄Αργους.

ΑΝΝΑ ΚΤΕΝΑ
Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Από προσχολική ηλικία γαλουχήθηκε μουσικά , πλάι στα μεγαλύτερα αδέρφια, που ήδη σπούδαζαν την υψηλή τέχνη των ήχων! Αργότερα μελέτησε πιάνο, μαντολίνο και σαξόφωνο.

Σε ηλικία 16 ετών άφησε το μικρό νησί της Λευκάδας, για την πρωτεύουσα, προκειμένου να ξεκινήσει σπουδές στο κλασσικό τραγούδι. Στο Ωδείο «ΟΡΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ» ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στο πτυχίο Αρμονίας (καθ. Ευάγγελος Κοκκόρης), καθώς και στο Δίπλωμα Μονωδίας (καθ. Ακτή Δρίνη).

Παράλληλα διδάχθηκε Αγωγή του Λόγου (Ορθοφωνία) από τον εκφωνητή της Ε.Ρ.Τ. κο Γεράσιμο Δραγώνα, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι και σήμερα στην παραγωγή διαφημιστικών κειμένων, αφηγηματικού και θεατρικού λόγου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε ως χορωδός και σολίστ (χορωδίες: Πειραϊκή Αρμονία, Δ.Χ.Π. Φαλήρου, Fons Musicalis, Χορωδία Ε.Ρ.Τ. κ.α.), σε φεστιβάλ και μουσικούς διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος (Σουηδία, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβακία).

Σήμερα διδάσκει φωνητική τέχνη στα Ωδεία «Ορφείο Αθηνών» και «Τονικό Ωδείο». Ασχολείται με την τέχνη και την αφήγηση του παραμυθιού, συνδυάζοντάς την συχνά, με τη μουσική και το τραγούδι.

Είναι μέλος της Μουσικο-θεατρικής ομάδας  ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, και του μουσικού συνόλου  «Εν τέχνοις», πραγματοποιώντας συναυλίες και παραστάσεις εντός και εκτός Αττικής.

ΜΟΝΙΚΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Σπούδασε στην μουσική ακαδημία της Βασιλείας στην Ελβετία, με τον A.ZOLDY κι έπειτα με την A.OPREAN, όπου   πήρε και το δίπλωμά της τον Ιούνιο του 1988.
Σε ηλικία δεκαεπτά ετών, κέρδισε το Γ’ βραβείο στον Ελβετικό Διαγωνισμό Νεολαίας.
Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα με μουσική δωματίου και   ορχηστρικά σύνολα.
Σήμερα συνεχίζει να  συμμετέχει σε ensemble μουσικής   δωματίου καθώς και σύγχρονης μουσικής.

ΣΕΡΓΙΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα απ’ όπου ξεκίνησε και τις πρώτες μουσικές σπουδές του στο Φλάουτο. Ερχόμενος στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων Ύδρας, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών. Το 1991 απέκτησε από το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΔΕΙΟ, το Πτυχίο του Φλάουτου με Άριστα και Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί. Υπήρξε μόνιμο στέλεχος της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και παράλληλα μέλος της Ορχήστρας “Τερψιχόρης Παπαστεφάνου” και της Χορωδίας Πειραιώς 1960. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες Μουσικής Δωματίου και ως έκτακτος συνεργάτης της Ε.Λ.Σ.