ΟικονομίαΑρχείο

Το ξεχωριστό ρόδι της Ερμιόνης έγινε Π.Ο.Π.

Από σήμερα το ρόδι Ερμιόνης εξασφάλισε και επίσημα την προστασία ονομασίας προέλευσης Π.Ο.Π. με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης δια της προέδρου του Λιάνας Οικονόμου: 

«Σήμερα και επίσημα εγκρίθηκε και κατοχυρώθηκε η προστατευόμενη ονομασία του φημισμένου Ροδιού Ερμιόνης για την Ελλάδα.

Ηδη η αίτηση μας έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη από τις 4 Δεκεμβρίου για να εγκριθεί και διεθνώς. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα ώστε αυτό το ευλογημένο προιόν της Ερμιονίτικης γής που πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα άλλο μαζί του, να πάρει την διάκριση που του αξίζει.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμο Ερμιονίδας επί δημαρχίας κ. Δημητρίου Καμιζή για την οικονομική στήριξη της αίτησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης για τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π του Ροδιού Ερμιόνης. Τον μελετητή κ. Ηλία Ρούμπο και την Αναστασία Μπαστούνη για την πλήρη και καθ’όλα ολοκληρωμένη μελέτη που παρουσίασαν ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Την Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υ.Π.Α.Α.Τ και ειδικά τους κ.κ Σέκκα, Μανανά και Μπακουλοπούλου ως εισηγήτρια της αίτησης μας. Τον Υπουργό Υ.Π.Α.Α.Τ κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την στήριξη του.

Με την ελπίδα ότι αυτή η επιτυχία για το Ρόδι Ερμιόνης θα αποδώσει όχι μόνο προστιθέμενη αξία στο Ρόδι αλλά και περαιτέρω αναγνωρισιμότητα του Τόπου μας θέλω να επισημάνω ότι τα πάντα κερδίζονται αρκεί να έχουμε όρεξη να αγωνιστούμε. Καλή και κερδοφόρα πορεία στο Ρόδι μας!»

Ρόδι Ερμιόνης

Σε ότι αφορά τους τοπικούς άρχοντες ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Γεωργόπουλος πρόλαβε τον δήμαρχο και έβγαλε πρώτος ανακοίνωση δηλώνοντας:

«Ως παράταξη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε την πρόεδρο του συνεταιρισμού Ερμιόνης κ. Λιάνα Οικονόμου για τη μεγάλη συμβολή της καθώς και όλα τα μέλη του συνεταιρισμού γι αυτό το σημαντικό επίτευγμά τους. Λέμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους που βοήθησαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια του συνεταιρισμού.

Δείχνουμε ως παράδειγμα προς όλους τον συνεταιρισμό Ερμιόνης και την διοίκηση τους. Ο αγροτικός τομέας της επαρχίας μας έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, που αγωνίζονται σκληρά για την καθημερινότητα, αλλά και την αναγνώριση του συλλογικού τους κόπου. Ευχόμαστε ακόμα το Π.Ο.Π ρόδι Ερμιόνης να είναι η απαρχή μιας σειράς κατακτήσεων προς όφελος του κοινού αγροτικού κλάδου της επαρχίας μας».