ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Γαβρήλος ρωτάει τον Τατούλη για την Άκοβα

Το θέμα της πεσμένης από τις περσινές πλημμύρες Γέφυρας της Άκοβας που ένα χρόνο μετά δεν έχει αποκατασταθεί, έθεσε στον Πέτρο Τατούλη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης  «Πελοπόννησος Πρώτα» Γεώργιος Γαβρήλος, που σε σχετική επερώτησή του, που απευθύνεται εκτός από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει:

“Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την πτώση της πέτρινης γέφυρας στην Άκοβα Αργολίδας. Η πρόσβαση για πολλά χωριά της περιοχής έχει γίνει δύσκολη και επικίνδυνη, αφού γίνεται μέσω παράπλευρων δύσβατων δρόμων και μέσα από το ρέμα.

Η γέφυρα εξυπηρετούσε την καλλιέργεια και μεταφορά αγροτικών προϊόντων και την δραστηριότητα πολλών μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων, που σήμερα έχουν επιβαρυνθεί με ένα πρόσθετο κόστος μεταφορών και συντήρησής τους.

Προεκλογικά ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε στους τοπικούς φορείς της Άκοβα, ότι η Περιφέρεια θα κατασκευάσει την γέφυρα και θα την παραδώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα στους κατοίκους και σε όσους  δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η άμεση κατασκευή της γέφυρας είναι ζωτικής σημασίας έργο για την επικοινωνία των κατοίκων και την επιβίωσή τους.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

  1. Γιατί έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί το έργο?
  2. Με ποια διαδικασία και χρηματοδότηση θα κατασκευαστεί η γέφυρα?
  3. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου?
  4. Πότε θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το έργο κατασκευής της γέφυρας στους πολίτες?”