ΚοινωνίαΑρχείο

68 συλλήψεις σε 5 ημέρες στην Πελοπόννησο

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 9.12.2014 έως και εχθές (13.12.2014),  στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 1054 άτομα, εκ των οποίων 758 ήταν ημεδαποί και 296 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 772 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 258 άτομα, από τα οποία 162 ήταν ημεδαποί και 96 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 68 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
· Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -60.406,20- ευρώ και -82.014,86- ευρώ, αντίστοιχα.
· Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
· Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για πλαστογραφία.
· Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
· Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
· Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
· Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
· Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
· Επτά (7) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
· Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
· Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
· Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
· Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
· Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
· Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
· Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 31ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
· Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
· Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
· Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία περίπτωση κλοπής και τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής, σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 248 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν δύο παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των -744,90- ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.