ΨυχαγωγίαΑρχείο

Γευστικές προτάσεις για χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Όσο η χρονιά φθάνει στο τέλος της, η εορταστική διάθεση πλησιάζει το απόγειο της. Είναι γεγονός πως η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας δημιουργεί μια πιο ανάλαφρη και ευχάριστη αίσθηση.

Θέλουμε να βγούμε, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά, χωρίς όμως να ματώσει η τσέπη μας. Η Αργολίδα αποτελεί ένας κοντινός στο κλεινόν άστυ προορισμός και αρκετά οικονομικός. Οι εναλλακτικές είναι αρκετές. Οι επιλογές που υπόσχονται τη μεγαλύτερη πολυτέλεια, αλλά που απευθύνονται και σε γερά πορτοφόλια, προέρχονται συνήθως από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες έχουν ήδη προετοιμαστεί και περιμένουν με gourmet διάθεση τους επισκέπτες τους.

Υπάρχουν όμως και οι “έξυπνες επιλογές” όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους ντόπιους που φέτος έχουν επιλέξει να το ρίξουν έξω.

Η συντακτική ομάδα του Αναγνώστη έψαξε και σας προτείνει πέντε γευστικές επιλογές σε Ναύπλιο και Κεφαλάρι, εγγύηση ότι θα χορτάσετε και θα διασκεδάσετε:

1.) Το Φουγάρο (Ασκληπιού 98-Ναύπλιο):
 

Κοιτίδα πολιτισμού στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου, το Φουγάρο είναι ένα πρωτοποριακό project που ως στόχο έχει να συγκινεί, να ερεθίζει, να εμπνέει και να κινητοποιεί τις πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και των ατόμων
 που έρχονται σ’ επαφή ​μαζί του. Στην θέση του παλιού εργοστασίου κονσερβοποιίας “Ανθός” υπάρχει τώρα ένας πολυχώρος που αποτελείται από ένα Café-Εστιατόριο που σερβίρει υπέροχα πιάτα φαγητού, μια μικρή, εξαιρετική Βιβλιοθήκη Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εργαστήρια για κάθε ηλικία, Gallery, παιχνίδια, ArtShop, και όλα αυτά με θέα μία υψικάμινο 36 μέτρων και το Παλαμήδι, μέσα σε αίθρια με πλατάνια, πορτοκαλιές και ανθόκηπους.
 

Το Φουγαρο προτείνει ένα ξεχωριστό χριστουγενιάτικο ρεβεγιόν με Ελληνική μουσική και gourmet γεύσεις που θα σας χαϊδέψουν τον ουρανίσκο, σε χαμηλή τιμή (45.00€/άτομο), αν αναλογιστεί κανείς αυτά που προσφέρει.

Περισσότερα >>>

Εξίσου πλούσιο σε γεύσεις και με JAZZ LIVE από τους Micro Quartet θα είναι και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με λογική τιμή για ένα gourmet δείπνο (65.00€/άτομο). Εκτός από αυτούς που συμπίπτει με τις γευστικές και ακουστικές προτιμήσεις τους, αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσει και κάποιος που θέλει να ζήσει μία διαφορετική εμπειρία σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Περισσότερα >>>
 
 
2.) Ο Κήπος (Πλατεία Φιλελλήνων & Ιατρού 1 – Ναύπλιο)
 

Κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα στα ιστορικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, θα συναντήσετε το εστιατόριο “ΚΗΠΟΣ”. Σε ένα ειδυλλιακό και όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, καθώς και γευστικότατες γαστρονομικές πανδαισίες από όλη τη Μεσόγειο, με θέα το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.
 

Με τη ζεστή παρέα της μουσικής και με τα γιορτινά , και όπως πάντα γευστικά πιάτα του, υπόσχεται ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Πάντα με καλό κρασί και live μουσική με τους Ελένη Μεϊμαρίδη (Τραγούδι), Βασίλη Πετρόπουλο (Μπουζούκι & Τραγούδι) και Κάτια Θεοχαροπούλου (Πιάνο).

Η τιμή για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν είναι πολύ προσιτή με πλήρες μενού και επιλογές (35 €/άτομο).

 Περισσότερα >>>

 
2.) Ο Βασίλης (Σταϊκοπούλου 22 – Ναύπλιο)
 

Σταθερή δύναμη στο Ναύπλιο, μία από τις καλύτερες ταβέρνες με παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, που την προτιμούν όχι μόνο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι. Με ιστορία που ξεκινά από το 1988 η παραδοσιακή ταβέρνα του Βασίλη είναι ένας χώρος που από την αρχή της δημιουργίας της κέρδισε τις εντυπώσεις με την ποιότητα και καθαρότητα των γεύσεων της, σε συνδυασμό με την άψογα οργανωμένη εξυπηρέτηση.
 

Ιδανικός προορισμός για όσους προτιμούν να περάσουν τις γιορτές με τον πατροπαράδοτο Ελληνικό τρόπο, με τις πιο ταιριαστές γευστικές και μουσικές επιλογές.

Περισσότερα >>>
 
 
4.) Κιτσομάνης (Κεφαλάρι Άργους)
 

Το γραφικό Κεφαλάρι βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άργους και φημίζεται για τις πηγές του αλλά κυρίως για το καλό φαγητό. Μία από τις πιο ψαγμένες επιλογές που συνιστούμε ανεπιφύλακτα, είναι ο  «Κιτσομάνης», μία ξεχωριστή οικογενειακή ταβέρνα που κρατά την παράδοση απο γενιά σε γενιά και καταφέρνει να γεμίζει κάθε βράδυ από άτομα κάθε ηλικίας. Εκεί θα βρείτε τα καλύτερα αρνίσια παϊδάκια στο Νομό, ένα πολύ φιλικό και ανεπιτήδευτο σέρβις, καθώς και μία ατμόσφαιρα λιγότερο “τουριστική” και περισσότερο οικογενειακή.
 

Με πλούσια ιστορία που χάνεται στο μακρινό 1944 και με ασύγκριτη ποιότητα στις γεύσεις, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια μικρών και μεγάλων, ενώ τις Δευτέρες συνηθίζει να οργανώνει και λαικές βραδιές με ζωντανή μουσική. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οικονομικά, σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον, με πεντανόστιμα ψητά στα κάρβουνα, με λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα.

Περισσότερα >>>

 
5.) Παράδεισος (Κεφαλάρι Άργους)
 

Ο Παράδεισος είναι αυτό που λέει και το όνομά του. Ακριβώς δίπλα στις πηγές του Ερασίνου, και απέναντι από την ιστορική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, βρίσκεται θα λέγαμε στο πιο προνομιακό σημείο του χωριού. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και ενδείκνυται και για εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να χάνει τη μαγεία και τον οικογενειακό χαρακτήρα της ταβέρνας, που ξεκίνησε να πρωτολειτουργεί το 1950. Όλα τα προϊόντα είναι παρασκευασμένα με φρέσκα και αγνά υλικά και βασίζονται στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα.
 

Η Παραδοσιακή Ταβέρνα “Παράδεισος” αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ήσυχα, οικογενειακά και οικονομικά, μένοντας ικανοποιημένοι τόσο από τις γεύσεις, όσο και από την τοποθεσία και την εξυπηρέτηση.

Περισσότερα >>>
 

Καλές και γευστικές γιορτές  σε όλους!