ΡεπορτάζΑρχείο

Εγκλωβισμένοι από τα χιόνια σε Νεμέα και Αρτεμίσιο

Μεγάλη ταλαιπωρία για πολλούς οδηγούς λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Εθνική Οδός Κορίνθου-Τριπόλεως, καθώς στον κόμβο της Νεμέας εγλωβίστηκαν για αρκετές ώρες πάνω από 100 οδηγοί , ενώ παράλληλα κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου, στο ρεύμα προς Τρίπολη, μια νταλίκα δίπλωσε, κλείνοντας την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν αρκετά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, στο 118ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας αλλά και στο 205ο χλμ στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην περιοχή Τσακώνα, υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με καταγγελίες αποκλεισμένων οδηγών τα αυτοκίνητά τους ακινητοποιήθηκαν για πάνω από 5 ώρες χωρίς καμία βοήθεια από τις αρχές.

Να σημειωθεί πως η κίνηση είναι αυξημένη αυτές τις ημέρες λόγω εορτών, ωστόσο αρκετοί οδηγοί δεν υπολόγισαν το δυσμενές καιρικό δελτίο με αποτέλεσμα να μην έχουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όπως οι αντιολισθητικές αλυσίδες, οι οποίες ήταν απαραίτητες καθώς το χιόνι που είχε πέσει έγινε πάγος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα ΙΧ.

Κλειστή λόγω χιονόπτωσης είναι επίσης η παλαιά εθνική οδός Άργους-Τριπόλεως στο ύψος του Αχλαδόκαμπου, η εθνική οδός Νεμέας – Κανδύλας και ο δρόμος Άργους – Καρυάς. Αποκλεισμένοι οδηγοί υπάρχουν επίσης στα Παραδείσια και στον Ταϋγετο, και όσο η χιονόπτωση συνεχίζεται τα προβλήματα θα αυξάνονται.
 

* Με τελευταία ενημέρωση (23:30) της Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά δίκτυα αποκαταστάθηκε και διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

-Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, ρεύμα προας Αθήνα.

-Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα.

 

Σχετικά Θέματα:

Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονιά στον δρόμο Άργους-Καρυάς