ΡεπορτάζΑρχείο

Το Άργος προτίμησε την πρόληψη από το να τρέχει και να μη φθάνει

Παραμένει κλειστό το Πάρκο Μπόνη στο Άργος λόγω επικυνδινότητας από πτώση κλαδιών ή και ολόκληρων δέντρων. Ο δυνατός αέρας υποχρέωσε τον Δήμο Άργους-Μυκηνών προληπτικά και για λόγους ασφαλείας να κλείσει το πάρκο, αφού στον χώρο συχνάζουν και πολλά παιδάκια, και κανένας δεν θέλει να συμβεί κάποιο απρόβλεπτο ατύχημα.

Οι λαθεμένες επιλογές δέντρων και οι μη επιστημονικές δενδροφυτεύσεις προηγούμενων ετών, υποχρεώνουν τώρα τους δημοτικούς υπαλλήλους να τρέχουν και να μη φθάνουν. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο πάρκο, ούτε στον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά απλώνεται σε όλο το νόμο. Θυμίζουμε τις πρόσφατες πτώσεις δέντρων στο Ναύπλιο, που ευτυχώς πέρασαν αναίμακτα, με μοναδικό θύμα ένα …παρμπρίζ αυτοκινήτου.

Οι εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε το πάρκο να παραδοθεί και πάλι προς χρήση.
 

Όπως ανέφερε και σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Άργους-Μυκηνών:
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν  στην περιοχή και προς αποφυγή ατυχήματος ή ζημιάς, ο Δήμος Άργους ενημερώνει τους συνδημότες του πως από σήμερα και για 48 ώρες, θα παραμείνει κλειστό το πάρκο του Μπόνη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (κλάδεμα, καθαρισμός) από τους εργάτες του Δήμου.

Παρακαλούνται γονείς και παιδιά να μην εισέλθουν στην παιδική χαρά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.