ΡεπορτάζΑρχείο

Επιτέλους πολιτισμός και καθαριότητα στον Σταθμό του Ναυπλίου!

Οι εκλογές έκαναν το θαύμα τους και έτσι ένας διαχρονικός σκουπιδότοπος του Ναυπλίου επιτέλους βάφεται και καθαρίζεται!
 

Από σήμερα το πρωί εργάτες με την επίβλεψη του ΟΣΕ, έχουν επιδοθεί σε εντατικές εργασίες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ναυπλίου ώστε να προλάβουν και οι πολιτικοί την “κορδέλα”. Ο « Α » επισκέφθηκε το πρωί το κλιμάκιο και ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης από τον επιβλέποντα του ΟΣΕ, ο οποίος μάλιστα μας είπε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την συμβολή του. Ο Δήμος Ναυπλιέων αναμένεται να βοηθήσει και με δικά του μέσα στις εργασίες καθαρισμού, που ήδη ξεκίνησαν και εξελίζονται με γοργούς ρυθμούς.
 

Εκτός από τον καθαρισμό (μέσα-έξω) και τα βαψίματα, αναμένεται να τοποθετηθούν και τα σπασμένα τζάμια στα παράθυρα, και με το πέρας των εργασιών αποκατάστασης, να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες κλειδώματος ή και σφράγισης.
 

Πολύ το σκουπιδαριό που συγκεντρώθηκε, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Τα μουσειακά βαγόνια που τα τελευταία χρόνια έχουν τραβήξει του Χριστού τα Πάθη, αυτά που μετατράπηκαν σε στέγη για τον κάθε καταφρονεμένο πρόσφυγα, σε πηγή μόλυνσης, και σε στέκι ναρκωμανών, επιτέλους ανασταίνονται! 
 

Οι φθορές που είχαν προκληθεί σε αυτά λόγω της εγκατάλειψης ετών, αλλά και της παράνομης κατάληψής τους τον τελευταίο καιρό, ήταν αρκετά σημαντικές, όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος του ΟΣΕ. Προς το παρόν δεν θα γίνει αποκατάστασή τους εσωτερικά, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το θέμα της επαναλειτουργίας του τρένου.
 
 

Δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει αυτή η εικόνα που μας ετοιμάζουν, αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι λίγο απόμερο και “ιδανικό” για βανδαλισμούς και γκράφιτι. Για να διατηρηθεί η τάξη και η καθαριότητα, ο ΟΣΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει φύλακα για τις νυχτερινές ώρες. Ωστόσο εκκρεμεί και το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη φωτισμού, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά και από τους Άγγλους τουρίστες που ήρθαν με το εκδρομικό τρένο στο Ναύπλιο τον Οκτώβρη, καθώς όταν κατέβηκαν από τον συρμό τις βραδινές ώρες, δεν έβλεπαν ούτε την μύτη τους!
 

Ίσως θα ήταν ωφέλιμο να ξεκινήσει μια συζήτηση για την πιθανή εκμετάλλευσή του σταθμού, ώστε τις περισσότερες ώρες να υπάρχει και μία φυσική παρουσία στο χώρο. Θα μπορούσε για παράδειγμα να στεγάσει, με την άδεια του ΟΣΕ, κάποια υπηρεσία του Δήμου, όπως τουριστικές πληροφορίες και έκδοση εισητηρίων για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ή ακόμα και να εκτεθούν σε κάποιο από τα βαγόνια διάφορα έργα τέχνης ή παλιά σιδηροδρομικά αντικείμενα, όχι χωρίς επίβλεψη.
 
Κ.Κ.