ΡεπορτάζΑρχείο

Το φυσικό αέριο έρχεται στην Αργολίδα αλλά δεν μας καταδέχεται!

Έτοιμος είναι ο αγωγός του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, κι’ ενώ αυτό θα περνά από δίπλα μας, θα φεύγει και θα πάει στη Μεγαλόπολη, αφήνοντας την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο και την Τρίπολη χωρίς τροφοδοσία!

Κανονικά υποτίθεται ότι οι παραπάνω πόλεις θα έπρεπε να απολαύσουν από τώρα τα πολλαπλά οφέλη, όπως η οικονομική θέρμανση, όμως καθώς θα περνάει το φυσικό αέριο από τον κεντρικό αγωγό υψηλής πίεσης για να πάει στην ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, στα νοικοκυριά θα ανεβαίνει η πίεση με τον λογαριασμό του πετρελαίου, που πάλι καλά φέτος είναι κάπως φθηνότερο. 

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, και κλασικά όταν κάνουμε ένα έργο όλο και κάτι θα λείπει. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψαν να φτιάξουν τις υποδομές και τα τοπικά δίκτυα.

Εδώ θα μου πείτε δεν έχει καν συσταθεί ακόμα η Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) της Πελοποννήσου, όπως οι αντίστοιχες που ήδη λειτουργούν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, άρα έχουμε ψωμί ακόμα…

Προφανώς κανείς δεν σκέφτηκε ότι αν ξεκινήσουν μαζί με τον αγωγό και τα τοπικά δίκτυα, τώρα θα έφθανε το φυσικό αέριο στην Αργολίδα.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά προβλεφθεί κατά μήκος της όδευσης του κεντρικού αγωγού να κατασκευαστούν βαλβιδοστάσια από τα οποία θα τροφοδοτηθούν οι πόλεις, αυτά προς το παρόν αγνοούνται.

Εντάξει, ας μην παραπονιόμαστε! Μπορεί προς το παρόν να μην έχουμε φυσικό αέριο αλλά τουλάχιστον έχουμε τον αγωγό… Κάτι είναι κι’ αυτό!
.
Κ.Κ.