ΡεπορτάζΑρχείο

Αλλάζει όψη ο Σταθμός του Ναυπλίου

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του Σταθμού του Ναυπλίου, όπου συνεργεία του ΟΣΕ από τον Βόλο με ειδίκευση στα ξύλινα βαγόνια, αποκαθιστούν προσεκτικά το μουσειακό σιδηροδρομικό υλικό.
 


 
Σε ότι αφορά τον σταθμό του Ναυπλίου, οι εργασίες περιλαμβάνουν πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση, εξωτερικά και εσωτερικά, των βαγονιών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ναυπλίου, ενώ ο εξωτερικός χώρος θα διαμορφωθεί από συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων.
 

 

 
Τα βαγόνια έχουν ήδη καθαριστεί από τα γκράφιτι και βαφτεί, αποκτώντας ξανά την αρχική τους εικόνα, αν και την πρώτη φορά τα θυμόμαστε λίγο πιο λουστραρισμένα.


 
Προτεραιότητα ήταν η συντήρηση της παλαιάς ιστορικής ατμομηχανής και των δύο ξύλινων βαγονιών που ήταν τα πιο ταλαιπωρημένα, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό είχαν μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων, έχοντας μάλιστα υποστεί αρκετές φθορές.


 
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συνάντησαν τα ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση, ήταν τα γκράφιτι που υπήρχαν τόσο στα κτίρια όσο και στα βαγόνια, τα οποία και καθαρίστηκαν.
 


 
Οι ξυλουργοί οι οποίοι μετακινήθηκαν από τον Βόλο στο Ναύπλιο, ειναι οι ίδιοι που συντηρούν τα ξύλινα βαγόνια για το τρενάκι του Πηλίου, συνεπώς έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
 


 
Πόσο μπορεί να αντέξει έτσι;
Λογικά όχι για πολύ, εκτός και αν ληφθούν μέτρα προστασίας. 

Από τον ΟΣΕ κάνουν λόγο για 24ωρη φύλαξη και περιμένουμε να δούμε αν και κατά πόσο αυτό θα γίνει πράξη.

Βέβαια ο φωτισμός στο σημείο είναι ανύπαρκτος, και αν δεν αποκατασταθεί άμεσα, ακόμα και ο ίδιος ο φύλακας τις νυχτερινές ώρες θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Καλύτερος τρόπος για να συντηρείται ο σταθμός δεν είναι άλλος από το να λειτουργεί. Ας ελπίσουμε αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία να μην σταματήσει εδώ, αλλά να ολοκληρωθεί σύντομα με την επαναλειτουργία του τρένου… 

Σχετικά Θέματα:
Επιτέλους πολιτισμός και καθαριότητα στον Σταθμό του Ναυπλίου!

– Κάνουνε καινούριο τον σταθμό του Ναυπλίου!