ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Η ανησυχία στο Κουρτάκι έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα

Σε συνέχεια του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Κουρτάκι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στο χωριό και εξέτασε περίπου το 98% των κατοίκων του χωριού.

Από τα τεστ τα οποία έκανε η ΚΟΜΥ Αργολίδα κανένα δείγμα δεν βγήκε θετικό και έτσι η ανησυχία έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα.

Test Covid-19 στο Κουρτάκι Αργολίδας

 

Τα τεστ διενεργήθηκαν έξω από το πρώην Δημοτικό Σχολείο Κουρτακίου και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων προσήλθε για να το κάνει.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν γίνει περίπου 120 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά με τον πρόεδρο της κοινότητας Θεοδόση Δαγρέ να απευθύνει ευχαριστίες προς την επόπτρια της ΚΟΜΥ Αργολίδας, Πνευμονολόγο της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου Κατερίνα Νέλλα, καθώς επίσης και στους χωριανού αλλά και φίλων όμορων χωριών που υποβλήθηκαν σε τεστ Covid.

Test Covid-19 στο Κουρτάκι Αργολίδας

 

Κρούσματα είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και στην περιοχή του Ναυπλίου. Ο ΕΟΔΥ ήδη έχει διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε Νέο Ροεινό και Άγιο Αδριανό, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να είναι ενθαρρυντικά.

Συνεπώς δεν συντρέχει λόγος πανικού, ούτε όμως και εφησυχασμού, με δεδομένο το τι συνέβη στα Δίδυμα Ερμιονίδας, όπου η διασπορά ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου.

Test Covid-19 στο Κουρτάκι Αργολίδας