ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στα Δίδυμα: Ερευνούν από σπίτι σε σπίτι για να δουν ποιοι τηρούν την καραντίνα

Από σπίτι σε σπίτι ελέγχουν οι αστυνομικοί στα Δίδυμα προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι από τους θετικούς στον κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, τηρούν τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί ή κυκλοφορούν στο χωριό σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Η μικρή τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί από τα απανωτά κρούσματα που εμφανίστηκαν μετά τις ιχνηλατήσεις οι οποίες έγιναν μετά τα δύο αρχικά κρούσματα που καταγράφηκαν στις 27 Νοεμβρίου και τελικά εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για το χωριό, καθώς χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ακόμα 17 κρούσματα στην Αργολίδα, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Ερμιονίδα.

Τις τελευταίες ημέρες συνεργία της ΚΟΜΥ Αργολίδας κάνουν συνεχείς έλεγχους με rapid test στην περιοχή, με τους τελευταίους ελέγχους να δείχνουν ποσοστό θετικότητας 0,90%, καθώς βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα σε 111 τεστ, αφήνοντας προς στιγμή μια αχτίδα αισιοδοξίας, αν και τα πράγματα φαίνεται πως τελικά είναι πολύ χειρότερα.

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 20 σε ένα χωριό αρκετά μεγάλο που ξεπερνά τους 1000 κατοίκους. Μάλιστα πρόκειται για αγροτική περιοχή και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή της ελιάς, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τοπικού χαρακτήρα, είναι πιθανό αλλά απευκταίο σενάριο εν όψει και των εορτών.

Το ζήτημα των αυξημένων κρουσμάτων συζητήθηκε σε προχθεσινή συσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την οποία εκτιμήθηκε ότι υπάρχει επιβάρυνση στην Αργολίδα, και ιδιαίτερα στα Δίδυμα, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης τρίτων χωρών, καθώς και σε ρομά.

Γι’ αυτό το λόγο έκκληση προς τους κατοίκους έχουν απευθύνει τόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος όσο και ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, για πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί επιπλέον επιδημιολογική επιβάρυνση.