ΠολιτισμόςΑρχείο

Η εξάρτηση του Internet στο επίκεντρο ημερίδας στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αργολίδας – ‘’Ελπίδα Ζωής’’ πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «Το Διαδίκτυο ασφαλώς… στη ζωή μας» στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
 

Κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα ήταν:
– Κορμάς Γιώργος: Υπεύθυνος γραμμής βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικός Συνεργάτης Σχολών Γονέων με θέμα: «Η διαδικτυακή ζωή των παιδιών και ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών».
– Λούβρης Άρης: Καθηγητής Πληροφορικής, Υπεύθυνος κόμβου ‘’Ασφάλεια στο Διαδίκτυο’’http://internet-safety.sch.gr, Εθνικός Συντονιστής safety Πιστοποίησης με θέμα: «Παιδιά και ψηφιακή φήμη (κατανοώντας τις συνέπειες μιας ψηφιακής ταυτότητας).
– Δάρα Μαρία: Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης saferinternet με θέμα: «Διαδικτυακός εκφοβισμός. Ο ρόλος του επαγγελματία ψυχικής υγείας».
– Μπαβέλλα Αγγελική: Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης –‘’Ελπίδα ζωής’’, με θέμα: «Δράσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου».
 

Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και ένας σημαντικός αριθμός εφήβων παρακολούθησαν την ημερίδα και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ.Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλίου κ.Ραφαήλ Μπαρού , εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ναυπλίου για τη συνεργασία, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου για την υποστήριξη, καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην ημερίδα.