ΆρθροΑρχείο

Κι Όµως Υπάρχουν Ακόµα Έλληνες

Του Ανδρέα Ε. Γεωργιάδη *

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα απαξιώθηκε, αυτό τονίζεται από χίλιες δυο μεριές, τεκμηριώνεται από χίλια δυο γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά. Ωστόσο πάλι κατάφεραν οι πολιτικοί μας μαζί με τα ΜΜΕ να πολώσουν το κλίμα. Οι Έλληνες θα παγιδευθούν και πάλι, εφόσον βασίζονται για την ενημέρωση τους σχεδόν αποκλειστικά στις αναλύσεις και στις ειδήσεις που τους «προσφέρουν» τα μεγάλα ΜΜΕ. Με όσους κι αν μιλά κανείς, ακούει να εκφράζουν μια βαθειά απελπισία για τις εξελίξεις. Αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί που έφεραν την απελπισία όσο βασίλευαν, ζητούν τώρα την ψήφο του λαού για να τον σώσουν -ας ελπίσουμε για τελευταία φορά.  

Ακούει κανένας για τις μίζες των πολιτικών, ακούει για συμμαχίες ακόμα και με εγκληματικές οργανώσεις, τους ακούει στις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι ότι δεν φωνάζουν στην πλειονότητα τους για την πατρίδα άλλα για την “πάρτη”  τους. Ωστόσο λίγοι, πολύ λίγοι, καίγονται για την πατρίδα άλλα το σύστημα είτε τούς πετά έξω μονομιάς ή τούς απομονώνει. Ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία σπάνια τους αναγνωρίζει γιατί τα ΜΜΕ έτσι επιθυμούν.

Κι αν όμως είναι λίγοι οι εν ενέργεια πολιτικοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πατρίδα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα Ελλήνων που θα έδιναν και τη ζωή τους για να δουν την πατρίδα όρθια, με αξιοπρέπεια, να αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει. Όλοι αυτοί εργάζονται συνεχώς, προοδεύουν στον τομέα που επέλεξαν να υπηρετήσουν και προσμένουν την ώρα που αυτό το φαύλο σύστημα θα καταρρεύσει επιτέλους οριστικά και μια νέα ήμερα θα ξημερώσει.

Όλοι αυτοί οι πατριώτες έχουν δύο αντιπάλους:
α. την δυσκολία να αναγνωρισθούν από κάποια ευρύτερη ομάδα και να δημιουργήσουν μια κρίσιμα μάζα που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος αυτής της αθλιότητας που ζούμε σήμερα και
β. Τον μεγαλυτερο αντίπαλο, τα κανάλια, που με τίποτα δεν θέλουν να προβληθεί ένας υγιής κόσμος που σκέπτεται σωστά και που θα μπορούσε να αναστήσει αυτό το κατεστραμμένο κράτος.

Σωστοί Έλληνες, πατριώτες, έντιμοι, υπάρχουν, αλλά φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλίες διότι το όλο σύστημα έτσι όπως λειτουργεί θα τούς καρατομήσει.

Ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα πάρει πίσω τις άδειες των μεγάλων καναλιών και θα τις ξαναμοιράσει !! Θα τολμήσει;

Aκούμε ότι θα κάνει επιτροπή να βρει γιατί το χρέος έφτασε σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος, θα τολμήσει;

Θα βρει τι έγινε και η Ελλάδα, που θα έπρεπε να ήταν το πλουσιότερο μέρος του κόσμου, έγινε το φτωχότερο;

Θα μπορέσει άραγε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν όλοι οι προηγούμενοι; Έχει την πρόθεση; Έχει την δύναμη; Μεγάλα ερωτήματα στα οποία αναμένονται με αγωνία απαντήσεις.

Όλα αυτά, θα μπορούσε να τα κάνει, αν έπαιρνε όλα τα κόμματα μαζί του ώστε να σχηματίσουν μια ισχυρή πανεθνική «κυβέρνηση σωτηρίας» ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν  τους δανειστές που μέχρι τώρα έφαγαν τα σωθικά της Ελλάδας και αναμένουν στο μέλλον να φάνε και τα κόκαλά της. Ας αφήσουν έξω μόνο τη Χρυσή Αυγή.

Έχει ο Τσίπρας τα κότσια;  Έχει την λεβεντιά; Έχει το όραμα;

Σύντομα θα μάθουμε.
 
* Ο Ανδρέας Ε. Γεωργιάδης είναι συγγραφέας του ithesis.gr