ΡεπορτάζΑρχείο

Έβγαλαν αυθαίρετο το σπιτάκι των ταξιτζήδων…

Την κατεδάφιση του οικίσκου που στήθηκε προεκλογικά στην πιάτσα ΤΑΞΙ στην οδό Ασκληπιού, ζητά η Πολεοδομία, χαρακτηρίζοντάς το ως αυθαίρετο.

Πρόκειται για το ξύλινο σπιτάκι που έχει στηθεί πάνω σε μέρος του πεζοδρομίου, στη γωνία Ασκληπιού και Μαρτινίας, στην πιάτσα που βρίσκεται μπροστά από το Νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την Πολεοδομία δεν υπάρχει η κατάλληλη άδεια, ενώ το πρόστιμο που πρέπει να καταβληθεί φθάνει τα 1.560,00 ευρώ και ως ελάχιστο πρόστιμο διατήρησης καθορίζονται τα 500 ευρώ το χρόνο.

Ερώτημα πάντως αποτελεί, σύμφωνα με καταγγέλοντες, το πως έχει ηλεκτροδοτηθεί η εν λόγω κατασκευή, και πως η ΔΕΗ έδωσε ρεύμα, χωρίς την απαραίτητη άδεια από την πολεοδομία.

Να σημειώσουμε πάντως πως συναντώνται συχνά τέτοιου είδους οικίσκοι σε πιάτσες ΤΑΞΙ στην Αργολίδα, αλλά και ανά την Ελλάδα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς που διευκολύνουν σημαντικά τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές στην άσκηση του επαγγελματός τους, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί το εξής: Μιας και ξεκίνησαν έλεγχοι αυθαιρέτων, θα μπορούσε η αρμόδια Πολεοδομία να μας ενημερώσει για την βίλα του Βασιλιά της Ολλανδίας στην Ερμιονίδα που καταλαμβάνει ολόκληρη παραλία, έχοντας μάλιστα και ιδιωτική προβλήτα, μην επιτρέποντας παράλληλα την πρόσβαση στους πολίτες, η οποία είναι απόλυτα νόμιμη, και μάλιστα με υπουργική βούλα;
Προνόμια μόνο για γαλαζοαίματους…