ΡεπορτάζΑρχείο

Από το Κουτσοπόδι ο νεκρός υποπλοίαρχος του «Κάλαμος»

Από το Κουτσοπόδι κατάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποπλοίαρχος του «Κάλαμος», που έχασε δυστυχώς τη ζωή του έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με πειρατές, οι οποίοι επιχείρησαν να καταλάβουν το ελληνόκτητο πλοιο.

Ο 33χρονος Κουτσοποδιώτης Νίκος Δ. ήταν το πρώτο και ελπίζουμε το τελευταίο θύμα από την πειρατεία που δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο του Εμπειρίκου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τους δύο απαχθέντες Έλληνες, μία υπόθεση η οποία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας:

«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σoρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος»

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά λύπη της ελληνικής πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή της στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε επίσης ότι η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων.
 
Διαβάστε Επίσης: Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος από επίθεση πειρατών