ΠολιτικήΑρχείο

Γιατί ζητείται η άρση ασυλίας του Γιάννη Ανδριανού

Άρση της ασυλίας ζητείται για τέσσερις υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης και έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Οι σχετικές δικογραφίες ήδη διαβιβάστηκαν στη βουλή μέσω της  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αναμένεται να συζητηθει το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Οι δικογραφίες αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό

Συγκεκριμένα ο λόγος για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή Αργολίδας και τέως υφυπουργού, αφορά την μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών υποστηρίζοντας ότι ανέβαλε στις 16.11.2014 τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναχαικής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί  την ασφάλεια των φιλάθλων.

Όμως, ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν προσχηματικός, καθώς η πραγματικότητα  ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα. Έτσι, με την αναβολή αυτή  ευνοήθηκε η ΑΕΚ και ο πρόεδρος της Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι δικογραφίες αφορούν επίσης τους τέως υπουργούς Κυριάκο Μητσοτάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Τασούλα και Γιώργο Μαυραγάνη, καθώς και τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.