ΑθλητισμόςΑρχείο

Η Κοιλάδα κυπελλούχος Αργολίδας

Η Κορωνίς Κοιλάδας είναι η νέα Κυπελλούχος Αργολίδας έπειτα από έναν μάλλον βαρετό αγώνα στο ΔΑΚ Ναυπλίου. Η Κοιλάδα που έχασε πέρσι το κύπελλο από τον Ερμή Κιβερίου (3-1 στα πέναλτυ, 1-1 η κανονική διάρκεια) , ήθελε οπωσδήποτε να πάρει την “εκδίκησή της”, αλλά έπρεπε πρώτα να καταφέρει να επιβληθεί επί του σκληροτράχηλου αλλά λιγότερο ποιοτικού Αργοναύτη. Και όντως οι Κιώτες που είχαν να βρεθούν σε τελικό 11 ολόκληρα χρόνια, αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια.
 

Το ματς κρίθηκε στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια), με γκολ του Αλεξάντρ Σαγκατέλοβ στο 97′, έπειτα από διαδοχικά λάθη της άμυνας και του, εξαιρετικού κατά τ’ άλλα, τερματοφύλακα του Αργοναύτη.
 

Η ομάδα της Κίου έχει κατακτήσει για τελευταία φορά το κύπελλο το 1992 (3-0 τον Πόρο), ενώ είχε φθάσει στον τελικό και το 2004 όπου είχε χάσει 1-0 από τον Τροιζηνιακό.
 

Ένταση προκλήθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με τον Αργοναύτη να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αλλά αυτό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Αυτή η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους του Αργοναύτη, που επηρεάστηκαν από την ένταση της στιγμής και επιτέθηκαν προς στιγμήν στον επόπτη. Ευτυχώς στο τέλος επικράτησε η λογική και η απονομή πραγματοποιήθηκε χωρίς παρατράγουδα, δεδομένου και ότι την μερίδα του λέοντος στην κερκίδα είχαν οι φίλοι του Αργοναύτη.
 


Την διοργάνωση είχε αναλάβει η ΕΠΣ Αργολίδας και τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γ. Αποστολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Αργολίδας Γ. Ματζούνης κ.α.
 



Εκδηλωτικοί ήταν και οι φίλοι των δύο ομάδων που δημιούργησαν μία ζεστή ατμόσφαιρα, με τους Κοιλαδιώτες να είναι αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος και τους Κιώτες να φεύγουν απογοητευμένοι.