Αρχείο

Αποκατάσταση γέφυρας στην Άκοβα στο δήμο Άργους – Μυκηνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
 
Τρίπολη 24 – 02 – 2015
Αρ. Πρωτ.:  27626 / 9791 / οικ
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Η Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
διακηρύσσει
την με ανοικτή διαδικασία διενέργεια δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου:
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΟΒΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ»
με προϋπολογισμό: 1.170.000,00 €
σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν:
1.Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου, οδός Οπλαρχηγού Σεχιώτη 1, στην Τρίπολη, στις 24-03-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.(ώρα λήξεως επίδοσης των προσφορών), από την Επιτροπή Διαγωνισμού. Η κατάθεση των προσφορών θα γίνει ιδιοχείρως. Κατά τα λοιπά όσον αφορά στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών θα είναι Δημόσια και θα ακολουθηθεί η διαδικασία, όπως αυτή αναγράφεται στην αναλυτική Διακήρυξη. Αν ο διαγωνισμός, για οποιαδήποτε λόγο δε διεξαχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία, θα διενεργηθεί  την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, σε ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Αναθέτουσα αρχή και θα γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους πέντε τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.
2.Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 3.α  του Ν. 3669/08 και υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου αυτού.
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το σύστημα των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες εργασιών με έλεγχο ομαλότητας των προσφερομένων επί μέρους ποσοστών, του άρθρου 6 του Ν. 3669/08.
3.Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.170.000,00 € και αναλύεται σε: Δαπάνη Εργασιών: 681.994,20 €, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (ΓΕ+ΟΕ): 122.758,96 €, Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου ΓΕ+ΟΕ): 120.712,97 €, Αναθεώρηση: 25.753,38 €, Φ.Π.Α.: 218.780,49 €.
4.Στη δημοπρασία γίνονται δεκτές:
Ι) Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 
α.Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Ε.Π.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν: στην 2η & άνω τάξη, για την κατηγορία ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ.
β.Προερχόμενες από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ.Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
ΙΙ) Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ του ν. 4281/2014. (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
III) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 1η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
5.  Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 «Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Π.Ε. Αργολίδας» και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α’ /24-8-93). καθώς και της κράτησης ύψους 0,10% υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το αρ. 4 Ν. 4013/2011, ως ισχύει σήμερα.
6. Το έργο θα εκτελεστεί στη θέση «Άκοβα» του ρέματος «Ξηριάς» στα βόρεια όρια του Άργους .
7.  Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό και την υποβολή προσφοράς, απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής, του ΤΣΜΕΔΕ ή του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων ή τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, συνοδευόμενες από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, ύψους Δεκαεννέα χιλιάδων είκοσι τεσσάρων ευρώ και τριάντα εννέα λεπτών (19.024,39 €). Η εγγυητική επιστολή απευθύνεται είτε στην υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, είτε στο φορέα κατασκευής, είτε στον κύριο του έργου και σε περίπτωση διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των 7 μηνών, από την ημερομηνία δημοπράτησης.
8. Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς ορίζεται σε 6 μήνες από την ημερομηνία κατάθεσής της.
9.   Τεχνική ικανότητα συμμετεχόντων:
Για τις αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις που δεν είναι γραμμένες σε επίσημο κατάλογο αναγνωρισμένων εργοληπτών, απαιτούνται δικαιολογητικά τεχνικής ικανότητας, σύμφωνα με την αναλυτική Διακήρυξη.
10. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, σύμφωνα με τα    οριζόμενα στο σχετικό άρθρο της αναλυτικής διακήρυξης.  
11. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
12. Τα τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στην παρ. 5.2 της αναλυτικής Διακήρυξης Δημοπρασίας, διατίθενται από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στη διεύθυνση Οπλαρχηγού Σεχιώτη 1, ΤΡΙΠΟΛΗ  ( τηλ. 2710 238562 ), καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την καταβολή του ποσού των 50 €  και μέχρι & την Πέμπτη
19 – 03 – 2015.
 
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ